'Ravestein Beweegt'

Ravestein Beweegt, SZR Beweeggericht Leefklimaat

Omschrijving

Stichting Zorgcentra Rivierenland (SZR) helpt ouderen in de regio Rivierenland om zo zelfstandig mogelijk te leven, zowel thuis als in de woonzorgcentra. SZR biedt zorg in zeven woonzorgcentra, thuiszorg en dagvoorzieningen in de gemeenten Tiel en West-Betuwe.

Met dit project wordt de aanschaf van Thera-fietsen, een Silverfit Mile en een rolstoelfiets mogelijk gemaakt. De bewoners kunnen met deze beweegtoestellen op hun eigen niveau bewegen.

Doel

Het doel is om structureel meer beweegactiviteiten aan te bieden en dat het hierdoor voor de bewoners mogelijk is om hun beweegrichtlijnen te halen. Meer bewegen vergroot de ervaren kwaliteit van leven.

Resultaat

Er is niet alleen een Theratrainer met Silverfit mile aangeschaft, maar ook een rolstoelfiets. De Theratrainer en de rolstoelfiets worden structureel gebruikt en maken deel uit van het beweegprogramma. Aanvullend zijn er handleidingen geschreven, zodat medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers de apparaten nog beter kunnen bedienen en het de bewoners nog meer plezier oplevert.

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

SZR

Projectleider

Lucienne Scheurs

E-mail

info@szr.nl

Website

https://szr.nl/

Telefoonnummer

0344 - 671 311

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn
© 2024 FNO