'Jimmy’s versterkt'

Jimmy's versterkt

Omschrijving

Jimmy’s is een bruisend jongerennetwerk waar jongeren zowel fysiek als online terecht kunnen met al hun (levens)vragen en ideeën. Jimmy’s wordt voor 95 procent gerund door jongeren zelf. Het netwerk bestaat inmiddels ruim tien jaar, heeft zeven fysieke locaties en is momenteel voornamelijk in het Noorden van het land actief.

Bij Jimmy’s werken jongeren samen aan initiatieven en projecten en ondersteunen ze elkaar. Ze worden uitgedaagd hun talenten en potentie te ontdekken, verder te ontwikkelen en in te zetten. Jongeren staan zelf aan het roer. De inzet van professionals is gericht op het bieden van speelruimte, inspiratie en support. Ze zetten veel in beweging, maar doen zo weinig mogelijk zelf. De ongedwongen huiskamersfeer en focus op talent, creativiteit en leuke dingen zorgen voor een prettige omgeving. Een plek waar het veilig is je vragen te stellen en over je problemen te praten.

Jimmy’s is geen (jeugd)hulporganisatie. Je kunt er wel hulp krijgen. Dat geldt zowel voor peer-support als toegang tot formele hulpverlening die in warme verbinding staat met Jimmy’s. Het is de ambitie dat alle jongeren in Nederland toegang hebben tot laagdrempelige plekken zoals Jimmy’s. Waar ze op een inspirerende en veilige manier ontdekken hoe ze zichzelf kunnen ontwikkelen en volwaardig kunnen meedoen in de samenleving. Met alles wat en wie ze zijn. Hun kwetsbaarheden én hun krachten.

Doel

De missie van Jimmy’s is dat alle jongeren plekken en mensen in hun omgeving hebben die fungeren als springplank en vangnet. Soms om alle potentie die je in je hebt te ontdekken en zichtbaar te maken, maar ook als het even niet zo lekker gaat. Jimmy’s neemt jongeren serieus, geeft hun vertrouwen en laat hen ervaren dat ze zelf een positieve impact hebben op hun leven. Jimmy’s levert zo een bijdrage aan een samenleving waar de nadruk op het versterken, vergroten en verbeteren ligt. Niet alleen op voorkomen en behandelen.

Video

Benieuwd naar de andere activiteiten van GeestKracht?

Activiteitgegevens

Organisatie

Up to Us

Projectleider

Marloes Dekker

Telefoonnummer

06 - 510 349 98

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2024 FNO