'Gezinslab Leeuwarden Oost'

Gezinslab Leeuwarden Oost

Omschrijving

Gezinslab Leeuwarden Oost wil de komende jaren gezinnen in twee Leeuwarder wijken effectiever helpen bij het oplossen van problemen. Het gaat om de wijken Bilgaard en Oud-Oost. Het plan is meer en beter gebruik te maken van ervaringsdeskundigen en beter naar de doelgroep te luisteren, maar ook professionals meer ruimte te geven om maatwerk te leveren.

De sociale basis, inclusief de in de wijken aanwezige buurtkamers, wordt ingezet om met gezinnen in gesprek te raken. Vervolgens versterkt het Gezinslab, waar nodig, deze basis, om ook daar hulp te kunnen bieden aan gezinnen. De professionele hulp kan dan mogelijk worden afgeschaald. Eventueel gerealiseerde besparingen vloeien terug in de wijken.

Dit project is onderdeel van het programma Stedelijke Vernieuwing Leeuwarden Oost, waarin partijen zich voor twintig jaar gecommitteerd hebben om gezondheidsachterstanden in te halen. Wat wordt geleerd in Gezinslab Leeuwarden Oost zal later ook gebruikt worden in de andere wijken in Leeuwarden.

Doel

Het doel van Gezinslab Leeuwarden Oost is het verhogen van de ervaren gezondheid van gezinnen in de wijken. Door goed te luisteren en door problemen met maatwerk effectief op te lossen ontstaat voor de gezinnen meer grip op het eigen leven. Dat is de basis om te werken aan een betere ervaren gezondheid.

Looptijd

1 september 2021 - 1 april 2024

Benieuwd naar de andere activiteiten van Samen Kansrijk en Gezond?

Activiteitgegevens

Organisatie

Gezinslab Leeuwarden Oost

Projectleider

Anne Marie Schepers

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn
© 2024 FNO