'Realiseren van Jeu de boulesbaan'

Realiseren van Jeu de boulesbaan

Omschrijving

In verpleeghuis het Sarphatihuis staat het welzijn van de bewoners centraal. Een van de nieuwste initiatieven om dit te bevorderen is het realiseren van een jeu de boulesbaan in de tuin. Deze activiteit heeft meerdere doelen, variërend van het stimuleren van sociale interactie tot het bevorderen van lichamelijke gezondheid.

De jeu de boulesbaan is meer dan alleen een sportfaciliteit; het is een ontmoetingsplek waar mensen van verschillende achtergronden samenkomen. Voor de bewoners betekent dit een kans om hun sociale contacten te versterken. Veel van hen zijn beperkt in hun mobiliteit en hebben beperkte mogelijkheden om deel te nemen aan activiteiten buiten het verpleeghuis. Door de jeu de boulesbaan worden ze aangemoedigd om naar buiten te gaan en deel te nemen aan een plezierige en sociale activiteit.

Voor bezoekers van de bewoners biedt de jeu de boulesbaan een extraatje. Het stelt hen in staat om quality time door te brengen met hun geliefden in een ontspannen en plezierige setting. De mogelijkheid om samen een spel te spelen draagt bij aan het creëren van waardevolle herinneringen en versterkt de banden tussen bewoners en hun gasten.

Daarnaast biedt de jeu de boulesbaan een laagdrempelige activiteit voor vrijwilligers die als maatjes fungeren voor bewoners met een klein of geen sociaal netwerk.

Doel

Het realiseren van een jeu de boulesbaan voor bewoners van verpleeghuis het Sarphatihuis bevordert sociale contacten, ondersteunt fysieke gezondheid en biedt mogelijkheden om buiten te zijn in een veilige omgeving. De baan zal ook bezoekers verwelkomen, waardoor bewoners en hun gasten samen kunnen genieten. Voor vrijwilligers die maatjes zijn voor bewoners met weinig netwerk, biedt de baan een laagdrempelige activiteit.

De baan kan ook helpen bij het breken van het ijs bij nieuwe vriendschappen. Voor andere locaties kan het een uitje worden om naar het Sarphatihuis te gaan voor spelletjes. De ‘gentlemenclub’ op maandagen trekt al bezoekers aan voor biljart en sjoelen; het zou geweldig zijn als buurtbewoners ook langskomen voor jeu de boules, waardoor meer levendigheid ontstaat voor de bewoners.

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

Amsta

Projectleider

Dinah Hunsel

Telefoonnummer

06 - 499 066 88

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO