De functie van een kring

November 2022

Ik moet er als voormalig Belg nog steeds aan wennen: de kring waarin Nederlanders hun gasten traditioneel zetten bij het vieren van verjaardagen. En ook de kringgesprekken waarin schoolkinderen van jongs af aan moeten leren stilzitten, terwijl ze alle 31 om de beurt vertellen over wat ze in het weekend hebben gedaan, snap ik nog niet zo. Maar nu heb ik een nieuwe kringvorm ontdekt die me wel aanspreekt!

Genieten van verschillen

September 2022

Mensen verschillen en dat is maar goed ook. Dat vind ik. Meestal dan. Want ik weet en ervaar dagelijks hoe verrijkend het is om te werken met mensen die goed zijn in de dingen waar ik niets van kan of weet. Met enkel kopieën van mij was FNO al lang ingestort en zouden we nooit zover zijn gekomen met de maatschappelijke vraagstukken waar we aan werken.

Ruimte waar het kan, regels waar het moet

Juni 2022

Als moeder van twee adolescenten houdt het me dagelijks bezig: de balans tussen loslaten en sturen. Tussen ruimte geven en voorkomen dat iets faliekant misgaat.

Veeldeling

Mei 2022

Ik beken het maar meteen: al bij mijn tweede blog ga ik de mist in. Dit keer deel ik geen geleerde les, maar vertwijfeling. Misschien is dat dan wel meteen de geleerde les: stuur bij waar nodig en hou ruimte voor twijfel.

De kracht van ervaring

April 2022

Als ik kon kiezen, zou ik eeuwig student zijn. Niet omdat ik dol ben op school of onderwijs volgen. Integendeel, daarin voel ik helemaal mee met mijn tienerzonen. Ik hou gewoon van nieuwe dingen leren, begrijpen hoe iets in elkaar zit, wat mensen beweegt, hoe iets werkt.