'Omivista voor kinderrevalidatie Rijndam'

Omivista voor kinderrevalidatie Rijndam

Omschrijving

Meedoen wil iedereen, maar wat als dit niet vanzelf gaat? Veel kinderen bij Rijndam Revalidatie worden dagelijks geconfronteerd met hun beperkingen en moeten hard werken om ‘gewoon’ mee te kunnen doen. De kinderen en jongeren hebben meerdere therapieën per week, soms jarenlang.

De wens van Rijndam Revalidatie is voorzieningen te realiseren die bijdragen aan het vergroten van autonomie en participatie. Middelen daarbij zijn technologische aanpassingen en aangepast en interactief beweeg- en spelmateriaal voor kinderen en jongeren met een lichamelijke of meervoudige beperking.

De Omivista is een interactief projectiesysteem speciaal voor kinderen met een beperking, waardoor zij kunnen spelen, leren, ontdekken en plezier beleven met elkaar.

Doel

Het doel is spelenderwijs bewegen en de motorische, sensorische, cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling te stimuleren van kinderen met een motorische en/of ernstig meervoudige beperking. Therapie en bewegen worden hiermee leuker en effectiever. De Omivista zal worden gebruikt door fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten bij Rijndam kinderrevalidatie.

Video

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

Rijndam Revalidatie

Projectleider

Marjolein van Weegen

Telefoonnummer

06 - 222 861 40

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO