'Stop stille armoede Hof van Twente'

Stop stille armoede Hof van Twente

Omschrijving

Stichting Doors Wide Open ondersteunt al acht jaar succesvol veel gezinnen. Met een mediacampagne en de inzet van een foodbus komen vrijwilligers in contact met mensen die in stille armoede leven. Dit zijn huishoudens die niet bij een gemeente of andere instantie met deze problematiek in beeld zijn.

De foodbus verstrekt gratis levensmiddelen op verschillende locaties in de gemeente Hof van Twente op een zo beschermd mogelijke en anonieme plaats. Een vrijwilliger legt ter plaatste contact met mensen en kan zo kijken hoe een gezin op een goede manier geholpen kan worden. De proef in het afgelopen jaar was een succes en nu kan Doors Wide Open dankzij de nieuwe financiering dit oppakken voor een langere periode. Er is inmiddels een grotere bus onderweg door sponsoring, zodat de stichting ook andere dingen, zoals kleding kan verstrekken.

Doel

Het doel is om eerder met mensen in gesprek te komen, om zo de juiste hulp te kunnen bieden om meer problemen te voorkomen. Vroeg-signalering dus én maatwerk, gericht op de situatie van het gezin. Doors Wide Open probeert zo (stille) armoede terug te dringen.

Benieuwd naar de andere activiteiten van Samen Kansrijk en Gezond?

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Doors Wide Open

Projectleider

Seine Braakman

Telefoonnummer

06 - 205 394 60

Volg ons

Facebook
© 2024 FNO