'Woonproject038'

Woonproject038

Omschrijving

In samenwerking met de Gemeente Zwolle en lokale woningcorporaties start Stichting Voor Elkaar Zwolle (SVEZ) een project voor jonge statushouders, genaamd Woonproject038. Maatschappelijke begeleiding vanaf dag één in Zwolle, waarbij de Nieuwe Zwollenaren (statushouders tussen de 18-28 jaar, single of wachtend op gezinshereniging) met kamerbewoning een start krijgen in de stad.

Door één huis aan te bieden aan deze groep kunnen zij hun leven opbouwen onder begeleiding van SVEZ. Er worden afspraken gemaakt over samen wonen, koken, eten en schoonmaken. Naast individuele begeleiding is er groepsbegeleiding, waarbij gewerkt wordt aan het leven met anderen, meedoen in de buurt en samen activiteiten ondernemen. Daarnaast is de woning voor de Nieuwe Zwollenaren een plek waar ze mensen om zich heen hebben met wellicht eenzelfde achtergrond en ervaringen.

Doel

Zelfontplooiing en zelfredzaamheid door een nieuwe vorm van wonen, waarbij het uiteindelijke doel is: doorstroom naar een individuele woning. Ontwikkeling op zes leefgebieden, met zelfredzaamheid als belangrijkste pijler.

Benieuwd naar de andere activiteiten van GeestKracht?

Afbeeldingen

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Voor Elkaar Zwolle

Projectleider

Maarten Schrooten

Telefoonnummer

088 – 145 00 40

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO