'Buiten bewegen!'

Duofiets voor kinderen van het orthopedagogisch dagcentrum ’t Lantaarntje

Omschrijving

Het ODC ‘t Lantaarntje begeleidt kinderen met een forse ontwikkelingsachterstand en/of verstandelijke beperking of meervoudig complexe beperking. Op dit kindcentrum ontmoeten kinderen met en zonder beperking elkaar en wordt er zoveel mogelijk samengewerkt.

Veel kinderen binnen ‘t Lantaarntje hebben last van prikkelverwerking ten gevolge van ASS. Zij kunnen moeilijk zelf tot rust komen en hebben behoefte aan bewegen en buiten zijn. Wandelen en fietsen zijn activiteiten veelvuldig met de kinderen worden ondernemen.

Voor het fietsen maakt ‘t Lantaarntje gebruik van een duofiets. Op deze fiets kan de begeleider trappen en sturen en kan het kind naar behoefte meetrappen. Omdat de begeleider en het kind op de fiets naast elkaar zitten, is contact mogelijk en kan de begeleider het kind goed in de gaten houden.

Doel

Met deze fiets wil ODC ‘t Lantaarntje de kinderen de mogelijkheid bieden een dagelijkse buitenactiviteit te doen. Het doel is de lichaamsbeweging stimuleren, de motorische vaardigheden verbeteren en de concentratie en cognitieve functies vergroten.

Bovendien biedt de natuur een rustgevende omgeving die kan helpen bij het verminderen van stress en angstsymptomen bij deze kinderen. Daarnaast bieden buitenactiviteiten kansen voor sociale interactie en het ontwikkelen van communicatievaardigheden.

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting de Parabool

Projectleider

Linda Haasjes

Telefoonnummer

06 - 109 694 64

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO