Schenken bij bestaansonzekerheid

Geld geven met het vertrouwen dat mensen daarmee een stap kunnen zetten naar bestaanszekerheid, is vaak ingewikkeld, omdat de belasting- en schenkwet in de weg staan. Benieuwd naar manieren waarop geld geven aan bewoners mogelijk wordt?

Lees de whitepaper

Het verhaal van Lisette

Lisette, duo-voorzitter van het Gezinspanel: ‘Ik heb wel gedacht: wie wil mijn verhaal horen? Ik ben niet in armoede opgegroeid, ben nooit dakloos geweest en heb nooit honger gehad. Dat ik hier een denkfout maakte, daar ben ik inmiddels wel achter. Ellende vergelijken, dat kan eigenlijk niet. Ieders situatie is uniek. En dat is waar ik aandacht voor wil.’

Lees Lisette's verhaal
 • Onze gebieden

  Wij werken nauw samen met projecten en gebieden die, net als wij, vinden dat de beste oplossingen ontstaan samen met de gezinnen om wie het gaat. We nemen tijd en ruimte voor het opbouwen van iets echt waardevols en duurzame systeemverandering.

  Bekijk alle gebieden en projecten

 • Het Gezinspanel

  Onze belangrijkste troef: het Gezinspanel bestaat uit mensen die weten hoe het is om in een lastige situatie te leven. Zij zetten hun ervaringskennis in en denken mee met het programma, de projecten en het onderzoek.

  Lees meer over het panel

 • Geld geven

  Geldstress heeft enorme gevolgen voor het welzijn en de (mentale) gezondheid van gezinnen. We ondersteunen daarom een aantal projecten die gezinnen ‘gewoon’ geld geven. Met het vertrouwen dat mensen daarmee een stap kunnen zetten naar bestaanszekerheid.

  Lees er meer over

 • Gezinnen aan zet

  Naast onze ‘grote’ gebieden, ondersteunen we veel kleinschalige projecten. Zodat bewonersinitiatieven en andere kleine organisaties gezinnen kunnen verbinden door het organiseren van activiteiten en evenementen in de wijk, ondersteunen op basis van de behoeftes van gezinnen zelf en zorgen dat hun stem gehoord wordt.

  Bekijk de initiatieven