Lerend veranderen

Ons programmaonderzoek richt zich niet alleen op het evalueren van de impact en werkzame elementen van Samen Kansrijk en Gezond. Nee, we willen met het onderzoek zélf, de ervaren gezondheid verbeteren van gezinnen met kinderen die opgroeien in een kwetsbare wijk. We streven met alle betrokkenen samen naar een duurzame verandering, een transitie.

Lees er alles over

Schenken bij bestaansonzekerheid

Geld geven met het vertrouwen dat mensen daarmee een stap kunnen zetten naar bestaanszekerheid, is vaak ingewikkeld, omdat de belasting- en schenkwet in de weg staan. Benieuwd naar manieren waarop geld geven aan bewoners mogelijk wordt?

Lees de whitepaper
  • Onze gebieden

    Wij werken nauw samen met projecten en gebieden die, net als wij, vinden dat de beste oplossingen ontstaan samen met de gezinnen om wie het gaat. We nemen tijd en ruimte voor het opbouwen van iets echt waardevols en duurzame systeemverandering.

    Bekijk alle gebieden en projecten

  • Het Gezinspanel

    Onze belangrijkste troef: het Gezinspanel bestaat uit mensen die weten hoe het is om in een lastige situatie te leven. Zij zetten hun ervaringskennis in en denken mee met het programma, de projecten en het onderzoek.

    Lees meer over het panel

  • Geld geven

    Geldstress heeft enorme gevolgen voor het welzijn en de (mentale) gezondheid van gezinnen. We ondersteunen daarom een aantal projecten die gezinnen ‘gewoon’ geld geven. Met het vertrouwen dat mensen daarmee een stap kunnen zetten naar bestaanszekerheid.

    Lees er meer over

  • Gezinnen aan zet

    Naast onze ‘grote’ gebieden, ondersteunen we veel kleinschalige projecten voor ouders en kinderen die opgroeien in een kwetsbare wijk. Met Gezinnen aan zet kunnen bewonersinitiatieven en andere kleine organisaties gezinnen verbinden door het organiseren van activiteiten en evenementen in de wijk, ondersteunen op basis van de behoeftes van gezinnen zelf en zorgen dat hun stem gehoord wordt.

    Bekijk de initiatieven

Gezinnen bereiken en gelijkwaardig samenwerken

Bij het Gezinslab in de wijknetwerkcentra van Leeuwarden Oost organiseren honderden vrijwilligers samen met de bewoners tal van activiteiten, aansluitend bij de behoeften. Op die manier worden heel veel gezinnen bereikt.

Mensen met ervaringskennis ondersteunen hen met het vinden van antwoorden op hulpvragen. Bij complexe problematiek werken doorbraakspecialisten mee aan maatwerkoplossingen. Gezinnen, ervaringsdeskundigen, vrijwilligers en professionals werken gelijkwaardig samen. Gezinnen krijgen meer grip op hun leven en zetten stappen vooruit.

Dit is de tweede fase van dit project. Lees meer!

Wil je meer weten over dit programma?