Wie zijn wij?

Team GeestKracht bestaat uit 15 tot 30 mensen tussen de 16 en 36 jaar met verschillende psychische kwetsbaarheden, of een verhoogd risico op een psychische kwetsbaarheid. Zo doen er jongvolwassenen mee die in een ggz-kliniek verbleven, jongvolwassenen die een poosje geen thuis hebben gehad en jongvolwassenen die als statushouder Nederland zijn binnengekomen.

Wil je ons leren kennen? We stellen ons graag aan je voor!

‘Iedereen is anders en heeft een eigen verhaal. En dat verhaal is belangrijk om te vertellen.’

Als duovoorzitter van Team GeestKracht zet Nynke zich in om de kansen te vergroten en openheid te creëren voor psychisch kwetsbare jongvolwassenen.

‘Een gameverslaving is eigenlijk verraad aan jezelf’

Michiel is duovoorzitter van Team GeestKracht en ervaringsdeskundige op het gebied van gameverslaving.

 

 

‘Ik wil meer inzicht geven in hoe een jongvolwassene iets ervaart’

Thijs ziet zijn lidmaatschap van Team GeestKracht als een mooie kans om iets te betekenen voor anderen.

‘Je wilt als individu gezien worden’

De afgelopen jaren voelde Hannah zich heel sterk: aan haar eigen verleden kon ze niets veranderen, maar ze kon wel anderen helpen met haar ervaringen.

‘Ik kan nu mijn kracht laten zien’

Om hulp vragen vond ze moeilijk. Dat leerde ze. En nu wil ze andere jongvolwassenen laten zien dat tijdig om hulp vragen het verschil kan maken.

‘Wat ik belangrijk vind is dat er op middelbare scholen meer aandacht komt voor geestelijke gezondheid’

De afgelopen jaren kampte Jesse met depressieve gevoelens. Nu wil hij zijn ervaringen inzetten voor iets positiefs.

‘Als dakloze jongvolwassene moet je de ruimte hebben om jezelf te ontwikkelen’

Er waren dagen dat Josephine maar liefst 36 uur niet sliep. Ze was ongeveer een jaar dakloos, nadat ze door haar ouders op straat was gezet.

‘Anderen helpen maakt me gelukkig’

Ze weet hoe het is om veel mee te maken. En dat Sharon zelf ook een jongvolwassene is vindt ze mooi, want daardoor kan ze zich echt inleven in andere jongvolwassenen.

‘Eerst zette ik mijn drive negatief in, nu voor een goede zaak’

Na een confronterende opname in een kliniek lacht het leven Leon weer toe. Hij is lid van Team GeestKracht omdat hij dit andere jongvolwassenen ook gunt.

‘Ik wil laten zien wat statushouders kunnen’

Als jongvolwassene kwam Moh alleen naar Nederland. Echte vriendschap is lastig. ‘Ik merk dat mijn studiegenoten nog weinig hebben meegemaakt in het leven.’

‘Ik wil zorgen voor meer inclusiviteit en aandacht voor culturele verschillen’

Als activiste komt Nihâl op voor gelijke rechten. ‘Ik wil dat er door zorgprofessionals minder met een westerse bril gekeken wordt.’

‘Vroegsignalering van mentale problematiek is mooi, maar je moet ook kunnen ingrijpen als de signalen er zijn.’

Ibrahim kwam vijf jaar geleden als vluchteling naar Nederland. Inmiddels begint hij zijn plek te vinden en wil hij zijn ervaring inzetten om anderen te helpen.

‘Elke jongvolwassene is op een bepaald moment in zijn leven kwetsbaarder. We moeten de juiste omgeving creëren om hen te helpen hiermee om te gaan.’

Eva kreeg bij de start van haar carrière te maken met flinke tegenslagen en wil de drempels waar jongvolwassenen tegenaan lopen bespreekbaar maken.

Veelgestelde vragen

Meer weten over GeestKracht?