Verhalen van Samen Kansrijk en Gezond

Samen Kansrijk en Gezond werkt tien jaar lang aan het verminderen van gezondheidsverschillen in Nederland. We werken intensief samen met gezinnen in een kwetsbare situatie. Wat hebben zij nodig? Hoe kunnen we hun kansen vergroten en hun ervaren gezondheid verbeteren? Lees de verhalen van Samen Kansrijk en Gezond.

Het verhaal van Risma

Het verhaal van Marcella

Lisette Groeneveld en Denise Filippo over het Gezinspanel

Samen Kansrijk en Gezond is gebouwd op de ervaringskennis van gezinnen. Een aantal van hen werkt intensief samen in ons Gezinspanel. Lisette en Denise vertellen je er meer over.

Annemarie Wagemakers en Anner Bindels over het programmaonderzoek

Wat werkt er om de ervaren gezondheid van gezinnen in een kwetsbare situatie te bevorderen? In Samen Kansrijk en Gezond wordt dit in de verschillende gebieden onderzocht met participatief actieonderzoek.

Twee van de betrokken onderzoekers, Anner Bindels, onderzoeker en adviseur bij ZINZIZ, en Annemarie Wagemakers, universitair hoofddocent Gezondheid en Maatschappij aan de Wageningen Universiteit, vertellen meer over hun rol binnen Samen Kansrijk en Gezond en wat zij het afgelopen jaar hebben geleerd.

Gaby Rog en Mektouba el Bannouhi over Gezond opgroeien met perspectief in Tilburg

Gaby Rog: ‘Met ons project werken we in twee wijken van Tilburg: Het Zand en Groenewoud.’

Mektouba el Bannouhi: ‘Deze wijken verschillen enorm van elkaar. Wat in de ene wijk werkt zal niet per se werken in de andere. Het mooie is dat je toch heel veel van elkaar kunt leren.’

Katinka en Marcella over Samen Kansrijk en Gezond

We hebben geen afgebakend plan. En dat is best spannend.

Programmaleider Katinka Visscher en voorzitter gezinspanel Marcella van Vloten in gesprek.

Gezondheidsverschillen: meer verhalen

Meer ervaringen van gezinnen en professionals? Lees de verhalen van Gezonde Toekomst Dichterbij!