Deel 3: De voedselbank

Ik ga even terug in de tijd, naar toen ik afhankelijk was van de voedselbank. Vlak voordat ik de eerste keer naar de voedselbank zou gaan, was ik op bezoek geweest bij mijn neef in Overijssel en die had mij verteld wat het voedselpakket van zijn schoonmoeder bevatte. Groot was mijn verbazing toen ik mijn pakket in Amsterdam kon ophalen, dat nog niet de helft was van het pakket dat mijn neef had beschreven.

Deel 2: Van 18-min naar 18-plus

Vorig jaar is mijn jongste zoon 18 jaar geworden en dat is echt een hele hoop gedoe geweest, en nog steeds. Ik ben 6 maanden voor zijn verjaardag begonnen met een lijst van alles wat geregeld moest worden en heb toen al de eerste aanvragen ingediend. 2 maanden geleden is hij 19 geworden en nog steeds is niet alles geregeld.

Deel 1: Hallo lezers

Ik ben Sanne, 48 jaar en ik woon samen met mijn zoons van 18 en 24 in Amsterdam-Noord. Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van armoede en alle rompslomp die daarbij komt kijken en daarnaast ben ik professioneel zorgverlener. Ik werk drie dagen in de week en voor de overige uren ben ik afgekeurd. Ondanks dat ik best goed verdien, val ik onder de groep werkende armen.