Oscar Circulair tweede partner Impact door Groei

Datum

14 december 2023

Steden afvalvrij mét sociale impact

Oscar Circulair is de tweede partner van FNO-programma Impact door Groei. Ons partnerschap met Oscar Circulair bestaat uit een financiële investering in de vorm van een lening en een samenwerking op basis van de Transitieagenda impactondernemingen.

Met dit partnerschap en groeikapitaal is Oscar Circulair, dé organisatie die op een sociale manier steden afvalvrij maakt, in de gelegenheid om verder te bouwen aan de circulaire en sociale stad. Momenteel is Oscar Circulair actief in Rotterdam en Amsterdam. Vanaf 2024 breidt de onderneming uit naar Den Haag en Utrecht. Dit is mogelijk dankzij Impact door Groei en de bestaande impactfinanciers: Doen Participaties, Social Impact Fonds Rotterdam en Rabo Foundation.

De sociale en circulaire stad

In steden zorgt (bedrijfs)afvalinzameling voor veel overlast gevende vervoersbewegingen en worden nog steeds veel te veel grondstoffen verbrand, omdat ze niet goed gescheiden worden ingezameld.

Oscar Circulair heeft de afgelopen vier jaar met haar emissievrije, fijnmazige inzameling bewezen dat de afvalmarkt veranderd kan worden. Niet alleen door veel meer grondstoffen in te zamelen, maar ook door sociale impact te creëren. Oscar Circulair werkt met sociale arbeidsplaatsen. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vinden bij Oscar Circulair een fijne werkomgeving.