Agenda Meer Veerkracht, Langer Thuis

30-10-2019

HOE DAN? Tilburg

Woensdag 30 oktober organiseren we in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid de inspirerende werkconferentie HOE DAN?, met workshops en praktijkvoorbeelden van tal van bewezen initiatieven uit het Zuiden én uit de rest van Nederland, vele van Meer Veerkracht, Langer Thuis.

Schrijf je hier in.

HOE DAN? is een unieke combinatie van een levendige talkshow en interactieve werksessies voor beleidsmakers, professionals, ondernemers, vrijwilligers en ouderen in het zuiden van Nederland. De dag biedt brede kansen op samenwerking en oplossingen, dus kom langs en werk mee! De toegang is gratis.

HOE DAN? is een initiatief van FNO, UP! en het ministerie van VWS. Kijk voor meer informatie op: www.hoedanwerkconferentie.nl

Lees verderSluiten
13-11-2019

Movisie: Hoe kom je als sociaal professional in contact met ouderen? dl. 2

Hoe leg je als professional of vrijwilliger het eerste contact met ouderen? Hoe bereik je hen? Movisie organiseert twee bijeenkomsten om kennis te delen én op te halen, in samenwerking met BeterOud en FNO. In de bijeenkomst op 10 oktober in Utrecht gaan we verkennen hoe we ouderen kunnen bereiken. Voor iedereen die het belang inziet van dit onderwerp en kennis wil halen en brengen: sociale professionals die met ouderen werken, (vrijwillige) ouderenadviseurs, aanbieders van zorg en ondersteuning thuis. Deelname is gratis.

27-11-2019

Conferentie ‘Een nieuwe generatie ouderen(zorg)’ mét resultaten Meer Veerkracht, Langer Thuis

Op 27 november is het zo ver: de resultaten, geleerde lessen en succesaanpakken van het programma Meer Veerkracht, Langer Thuis worden gepresenteerd. We doen dat op een plek waar jaarlijks honderden professionals en vrijwilligers samen bouwen aan betere zorg en welzijn voor ouderen: de conferentie ‘Een nieuwe generatie ouderen(zorg)’ in Nieuwegein. De ervaringen van de afgelopen jaren komen in meerdere sessies terug.

Ik ben erbij!

Op de conferentie delen meer dan 80 experts de nieuwste wetenschappelijke inzichten, de belangrijkste beleidsprogramma’s komen aan bod en projectleiders en ouderen delen inspirerende en vernieuwende praktijkverhalen. Elk jaar zijn er 800 tot 1000 bezoekers: bestuurders, zorgprofessionals, wetenschappers en zeker ook projectleiders en ouderen zelf.

Inspiratiesessie: Succesaanpak Meer Veerkracht, Langer Thuis

Hadassah de Boer, bekend van de UP! Talkshows, neemt je met aanstekelijke nieuwsgierigheid en enthousiasme mee in deze levendige sessie vol eyeopeners en good practices.

In deze sessie:
• delen Ann Kusters, Corine van Maar en Nanne de Vries van FNO de belangrijkste en interessantste lessen en succesaanpakken;
• presenteert onderzoeker Renate Verkaik de uitkomsten van de programma-evaluatie door het Nivel;
• geven we een podium aan inspirerende praktijkvoorbeelden;
• vertellen we hoe we verder gaan met het borgen van de succesvolle interventies.

Laat je inspireren door sprekers met visie en door praktische en waardevolle voorbeelden. Schrijf je hier in.

Meer informatie over de conferentie

Lees verderSluiten