Agenda Meer Veerkracht, Langer Thuis

09-05-2019

Innovatieworkshop ouderenparticipatie: ‘Dwars door de muur’

Veel ouderen worden geconfronteerd met beperkingen, afscheid en vooroordelen. Het is alsof een onzichtbare muur senioren van andere mensen scheidt. WijzOud daagt ouderen uit om dwars door deze muur heen te breken en hun eigen vitaliteit te (her-)ontdekken. Wil je weten hoe WijzOud senioren verleidt tot meedoen? Kom naar deze innovatieworkshop voor professionals, beleidsmakers, dorpsraden, burgerinitiatieven en ervaringsdeskundigen.

Meld je hier aan voor ‘Dwars door de muur’.

13-05-2019

Gratis kennisevent ‘Beweeg het door!’

Wil je meer weten over het stimuleren van bewegen? Kom op 13 mei naar het gratis kennisevent ‘Beweeg het door!’ van Kenniscentrum Sport.

  • Ben je op zoek naar tips en activiteiten rondom beweegstimulering?
  • Wil je weten hoe je met anderen in gesprek gaat over bewegen?
  • Hoor je graag meer over de beweegrichtlijnen?
  • Of wil je jouw kennis delen met andere professionals uit zorg, sport en welzijn?

Beweeg het door! biedt workshops en sessies waarin onderwerpen aan bod komen als in gesprek gaan over bewegen, motorische ontwikkeling en zorg en sport. Ook zijn er sessies specifiek gericht op ouderen en beweging.

Meld je hier aan voor Beweeg het door!

Lees verderSluiten
23-05-2019

Slimmer Thuis – Hét congres over slimme oplossingen voor thuiswonende ouderen

Met welke slimme oplossingen kunnen ouderen langer zelfstandig thuis wonen? Wat werkt wel en wat werkt niet? Waar moet u op letten bij implementatie? En wat is de keerzijde van deze nieuwe technologie? Helpt technologie ook tegen eenzaamheid? Als u geïnteresseerd bent in deze vraagstukken nodigen we u, of een vertegenwoordiger van uw organisatie, graag uit voor Slimmer Thuis: hét congres met slimme oplossingen voor thuiswonende ouderen.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

03-06-2019

HOE DAN? Bijeenkomst Samen Eén tegen Eenzaamheid

Op maandag 3 juni wordt de inspirerende gratis bijeenkomst HOE DAN? georganiseerd voor beleidsmakers, professionals, ondernemers, vrijwilligers en ouderen in noordelijk Nederland. HOE DAN? wil lokale samenwerking tot stand brengen tussen overheid, zorg, welzijn, sport en cultuur door kennis te delen over innovatieve en succesvolle initiatieven en door samen aan de slag te gaan met concrete cases.

Het ministerie van VWS trekt bij deze werkconferentie samen op met FNO’s Meer Veerkracht, Langer Thuis. UP! tekent voor de samenstelling van het programma en opent met een inspirerende talkshow, gepresenteerd door Hadassah de Boer. Daarna volgt een interactief netwerkprogramma met een informatiemarkt en werksessies, waarbij meerdere samenwerkingspartners programma’s en ideeën pitchen.

Meer informatie: www.hoedanleeuwarden.nl

06-06-2019

Slotbijeenkomst Kwaliteit van Leven en Gezondheid

NWO en ZonMw organiseren gezamenlijk de slotbijeenkomst van het onderzoeksprogramma Kwaliteit van Leven en Gezondheid. De bijeenkomst is gericht op wetenschappers, maatschappelijke organisaties, zorgpartners en -professionals, patiënten, non-profitorganisaties en beleidsmedewerkers en biedt u de kans om de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit eerste hand te vernemen, met wetenschappers en professionals in gesprek te gaan en samen naar mogelijkheden van implementatie te kijken.

Binnen het onderzoeksprogramma Kwaliteit van Leven en Gezondheid werkten onderzoekers nauw samen in zes onderzoeksprojecten om kennis te vergroten in concrete casussen in de gezondheidssector, zoals mensen met een lage sociaaleconomische status, mensen met een psychiatrische aandoening en kinderen met een ernstige verstandelijke beperking.

Aanmelden kan hier.

Lees verderSluiten