Meer Veerkracht, Langer Thuis

Een beweging op gang brengen, dat is wat we met Meer Veerkracht, Langer Thuis willen bereiken. Een beweging die op termijn een duurzaam effect heeft op de veerkracht en kwaliteit van leven van alleenstaande, thuiswonende ouderen met een beperking.

FNO vindt dat een kwetsbare gezondheid een zinvol en betekenisvol leven niet in de weg mag staan. Met het programma Meer Veerkracht, Langer Thuis willen we  alleenstaande, thuiswonende ouderen met een beperking, in staat stellen zo lang mogelijk zelfstandig en op een prettige manier thuis te wonen.

Duurzaam effect
We richten ons specifiek op de thema’s Bewegen en Meedoen, omdat dit belangrijke leefgebieden zijn die ook op langere termijn bijdragen aan zelfstandigheid. We stimuleren vernieuwing en helpen succesvolle aanpakken verder te verspreiden.

Looptijd en budget
Meer Veerkracht, Langer Thuis loopt van februari 2015 tot en met 2018, met een budget van € 12 miljoen. Er is op zes momenten een oproep gedaan om een aanvraag in te dienen. De laatste Call voor migrantenouderen en ouderen in dunbevolkte gebieden is in maart 2017 gesloten.

Zorg voor kwaliteit 
Het programma Meer Veerkracht, Langer Thuis wordt ondersteund door een programmacommissie. De leden van deze commissie geven advies over de programmateksten en callteksten en over welke projecten te financieren.  Ook wordt het programma tijdens en na de looptijd geëvalueerd. De resultaten van de evaluatie helpen ons de doelstellingen te bereiken en te leren van alle projecten en activiteiten.

Contact
Wilt u meer weten? Neem dan contact op met onze programmasecretaris Hanneke Marcelis.

Lees verderSluiten

Beeldverhalen Meer Veerkracht, Langer Thuis

Nieuw beeldverhaal van Henk: De Nabuur Meer Veerkracht, Langer Thuis

Bekijk hier het verhaal van Henk Bekijk hier de overige beeldverhalen

Online magazine De Gemeente als Partner

Nieuw! Editie #05: Van opbouw naar onderhoud Meer Veerkracht, Langer Thuis

Lees hier Editie 5: Van opbouw naar onderhoud Lees hier de andere edities
Bekijk ons nieuwe dossier 'Meedoen' Klik hier

Nieuws

Nieuw! Editie #5 Van opbouw naar onderhoud

13 september 2018

De vijfde editie van het online magazine ‘De gemeente als partner’ staat vanaf vandaag online. In deze editie maken we de balans op van de belangrijkste informatie en tips uit de leergang en de voorgaande edities. Van het kennen van de spelers tot het spelen van het spel. Aangevuld met de visie van een raadsgriffier en de adviezen van een samenwerkingsdeskundige kan deze editie je helpen om je relatie met de gemeente uit te bouwen en te onderhouden. Het magazine kun je hier downloaden.

De magazines worden uitgebracht aan de hand van de leergang ‘Aan de slag als partner van de gemeente’, die FNO voor projectleiders organiseerde. Met deze reeks stellen we de informatie daaruit beschikbaar voor iedereen die zijn band met gemeenten wil versterken.

Lees verder
Meer nieuws Houd mij op de hoogte

Tweets

Agenda

25-09-2018

Landelijke leerbijeenkomst aanpak van eenzaamheid door gemeenten

Movisie nodigt beleidsmedewerkers en coördinatoren, die zich richten op het verminderen van eenzaamheid binnen gemeenten of regio’s uit.  Deze leerbijeenkomst is er om van elkaar te leren en innovatieve ideeën op te doen. Voor meer informatie klik hier.

25-09-2018

Vrijwilligersdag Meer Veerkracht, Langer Thuis

Heel veel vrijwilligers zijn betrokken bij één van de projecten die gesteund worden vanuit het programma Meer Veerkracht, Langer Thuis van FNO. Eind 2018 wordt dit vierjarig programma afgerond. Zonder de inzet van deze vrijwilligers kunnen de 126 initiatieven niet bestaan.

Daarom willen wij hen graag bedanken door hen uit te nodigen voor de Meer Veerkracht, Langer Thuis Vrijwilligersdag. Een feestelijk evenement waarbij betrokken vrijwilligers flink in het zonnetje worden gezet. Wissel ervaringen uit met anderen, doe nieuwe kennis op en neem deel aan diverse leuke activiteiten. Het belooft een prachtige dag te worden!

Aanmelden voor deze dag kan via de projectleiders.

Lees verderSluiten
Meer agenda

Contact

Hanneke Marcelis-Evers

Programmasecretaris

E | Hanneke_Marcelis@fondsnutsohra.nl

T | 06 826 890 22

 

Welzijn voorop

Na haar studies Bestuurs- en Organisatiewetenschap (Universiteit van Utrecht) en Bestuurskunde: Besturen van maatschappelijke organisaties (Vrije Universiteit Amsterdam) is Hanneke aan de slag gegaan als adviseur bij het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten. Vervolgens maakte ze een overstap naar Zorgbelang Noord-Holland. Dankzij haar voorgeschiedenis is Hanneke goed op de hoogte van de ontwikkelingen in zorg en welzijn.

 

Zinvolle bijdrage

Ze kijkt graag vanuit het perspectief van een cliënt, zorgvrager of burger, en vindt makkelijk haar weg in het speelveld tussen instellingen, cliënten, stichtingen, gemeenten en burgers. Hanneke is altijd enthousiast om een zinvolle bijdrage te leveren aan het welzijn van mensen. “Ouderen hebben een speciaal plekje in mijn hart. Ik denk dat ik me daarom ook zo op mijn plek voel bij Meer Veerkracht, Langer Thuis!”

 

Met vragen over Meer Veerkracht, Langer Thuis kunt u bij Hanneke terecht.

Lees verderSluiten

Ineke Jonker

Programmaleider

E | Ineke_Jonker@fondsnutsohra.nl

T | 06 12 95 50 79

Waar we het voor doen
Al jaren zet Ineke Jonker zich in haar werk in voor groepen in de samenleving die zorg of ondersteuning nodig hebben. Sinds 2007 doet zij dat bij Fonds NutsOhra waar zij lang de Geestelijke Gezondheidszorg als aandachtsgebied had. Sinds 2014 werkt zij met veel enthousiasme binnen het fonds aan het programma Meer Veerkracht, Langer Thuis gericht op alleenstaande ouderen met een beperking. “Met de juiste aandacht en ondersteuning krijgen deze ouderen zoveel meer plezier en perspectief. Dat is waar we het voor doen!”

 

Met vragen over Meer Veerkracht, Langer Thuis kunt u bij Ineke terecht.

Lees verderSluiten

Programmacommissie

Voorzitter: Prof. dr. N.K. de Vries

Hoogleraar vice-decaan Faculty of Health, Medicine and Life Science

Mw. dr. J. Lezwijn

Teammanager Kennis- en Expertise Centrum at GGD Noord- en Oost-Gelderland

Dhr. Drs. A. Koster

Onder meer Voorzitter van EASHA, European Association of Homes and Services for the Ageing

Mw. Drs. C.L. Harrevelt

Penningmeester NOOM en voorzitter Fos’ten

Dhr. drs. A. van Veldhuisen

Partner bij adviesbureau, begeleider/docent Sioo

Mevr. drs. H.M.E. Cliteur

Eigenaar adviesbureau

Lees meer