Meer Veerkracht, Langer Thuis

Een beweging op gang brengen, dat is wat we met Meer Veerkracht, Langer Thuis wilden bereiken. Een beweging die op termijn een duurzaam effect heeft op de veerkracht en kwaliteit van leven van ouderen.

Kennis ophalen en delen

Er is ontzettend veel ervaring en kennis opgedaan binnen de diverse thema’s die in Meer Veerkracht Langer Thuis voorbijkwamen. We zijn in de fase beland waarin we het programma evalueren en de geleerde lessen en succesvolle aanpakken ophalen en breed delen. Zo komen we tot een duurzame beweging naar meer veerkracht en kwaliteit van leven van alleenstaande, thuiswonende ouderen met een beperking.

Zelfstandig en prettig thuis wonen

FNO vindt dat een kwetsbare gezondheid een zinvol en betekenisvol leven niet in de weg mag staan. Met het programma Meer Veerkracht, Langer Thuis wilden we alleenstaande ouderen met een beperking in staat stellen zo lang mogelijk zelfstandig en op een prettige manier thuis te wonen. De thema’s meedoen en bewegen staan daarbij centraal, omdat dit belangrijke leefgebieden zijn die ook op langere termijn bijdragen aan zelfstandigheid. We richtten ons op alleenstaande ouderen met een beperking omdat juist deze mensen vaak een steuntje in de rug kunnen gebruiken als het tegenzit.

Projecten

Binnen Meer Veerkracht, Langer Thuis werden tussen 2015 en 2018 meer dan honderd initiatieven gefinancierd. Vernieuwende projecten en projecten gericht op verspreiding van succesvolle interventies, altijd met een breed draagvlak onder de ouderen om wie het ging. Kijk op onze projectenpagina voor alle projecten binnen het programma.

Nieuwsbrief

Wil je weten welke initiatieven er de afgelopen jaren zijn ondernomen en wat we hiervan kunnen opsteken om bij te dragen aan prettig langer thuis wonen voor ouderen? Onze nieuwsbrief inspireert je met mooie praktijkvoorbeelden, laat je profiteren van de vergaarde (wetenschappelijke) kennis en brengt je op nieuwe ideeën. Schrijf je hier in.

Lees verder over Meer Veerkracht, Langer ThuisSluiten

Beeldverhalen Meer Veerkracht, Langer Thuis

FNO vertelt de verhalen van ouderen die in beweging blijven Meer Veerkracht, Langer Thuis Bekijk de verhalen

Online magazine 'De gemeente als partner'

Editie 5: Van opbouw naar onderhoud Meer Veerkracht, Langer Thuis

Lees alle magazines van de reeks
Benieuwd naar de resultaten? Kom naar de conferentie NGOZ. Meer info

Nieuws

HOE DAN? Tilburg

20 september 2019

Woensdag 30 oktober organiseerden we in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid de inspirerende werkconferentie HOE DAN?, met workshops en praktijkvoorbeelden van tal van bewezen initiatieven uit het Zuiden én uit de rest van Nederland.

Bekijk de aftermovie:

Corine van Maar, programmaleider van Meer Veerkracht, Langer Thuis: ‘Wat een mooie projecten heb ik gezien op HOE DAN? Vele van Meer Veerkracht, Langer Thuis. Ze krijgen het podium dat ze verdienen! Ik verheug me erop om volgend jaar de resultaten en geleerde lessen uit het programma verder te borgen.’

HOE DAN? is een unieke combinatie van een levendige talkshow en interactieve werksessies voor beleidsmakers, professionals, ondernemers, vrijwilligers en ouderen uit heel Nederland. De dag bood brede kansen op samenwerking en oplossingen.

HOE DAN? is een initiatief van FNO, UP! en het ministerie van VWS. Kijk voor meer informatie op: www.hoedanwerkconferentie.nl

hoe dan tilburg

Lees verder over HOE DAN?
Meer nieuws Houd mij op de hoogte

Tweets

Agenda

27-11-2019

Conferentie ‘Een nieuwe generatie ouderen(zorg)’ mét resultaten Meer Veerkracht, Langer Thuis

Op 27 november is het zo ver: de resultaten, geleerde lessen en succesaanpakken van het programma Meer Veerkracht, Langer Thuis worden gepresenteerd. We doen dat op een plek waar jaarlijks honderden professionals en vrijwilligers samen bouwen aan betere zorg en welzijn voor ouderen: de conferentie ‘Een nieuwe generatie ouderen(zorg)’ in Nieuwegein. De ervaringen van de afgelopen jaren komen in meerdere sessies terug.

Ik ben erbij!

Viering en verduurzaming vier jaar Meer Veerkracht, Langer Thuis

Vier jaar geleden stond FNO met het programma Meer Veerkracht, Langer Thuis aan de wieg van een nieuwe beweging. Een beweging die aandacht geeft aan ouderen in een meer kwetsbare positie in Nederland. Meer Veerkracht, Langer Thuis stelde meer dan 120 organisaties in staat om innovatieve projecten op te zetten en succesvolle projecten te verspreiden. Daarmee heeft het programma een wezenlijke bijdrage geleverd aan de veerkracht en kwaliteit van leven van alleenstaande, zelfstandig wonende ouderen. Meedoen en bewegen, daar draaide het allemaal om.

Ouderen namen op grote schaal deel, werden betrokken bij de opzet en uitvoering van de projecten en gaven zinvolle informatie over wat wel en niet werkte. Meer dan 35.000 ouderen haakten aan, een geweldig resultaat! FNO weet dat dit mogelijk was dankzij de tomeloze inzet van projectleiders en ouderen in het hele land en wil vandaag de opbrengst van dit alles delen. Hadassah de Boer ontvangt tal van betrokkenen in een feestelijke talkshow: Ann Kusters (directeur/bestuurder FNO), Corine van Maar (programmaleider Meer Veerkracht, Langer Thuis), Renate Verkaik (onderzoeker Nivel programma-evaluatie Meer Veerkracht, Langer Thuis), Nanne de Vries (voorzitter programmacommissie Meer Veerkracht, Langer Thuis) en betrokkenen uit diverse projecten.

Op de conferentie NGOZ delen meer dan 80 experts de nieuwste wetenschappelijke inzichten, de belangrijkste beleidsprogramma’s komen aan bod en projectleiders en ouderen delen inspirerende en vernieuwende praktijkverhalen. Elk jaar zijn er 800 tot 1000 bezoekers: bestuurders, zorgprofessionals, wetenschappers en zeker ook projectleiders en ouderen zelf.

Meer informatie over de conferentie

Lees verderSluiten
Meer agenda

Contact

Corine van Maar

Programmaleider

E | corine_van_maar@fondsnutsohra.nl

T | 06 216 595 59

 

Behoefte van de oudere centraal
Corine houdt zich al vijftien jaar bezig met ouderenzorg en is expert op het gebied van ouderen met een kwetsbare gezondheid en maatschappelijke participatie. Hoe blijft de zorg goed, toegankelijk en betaalbaar? Hoe zorg je dat de leefwereld van ouderen centraal staat? Hier zet Corine zich voor in. Haar werkervaring bij de eerste- en tweede lijn, bij gemeenten en een zorgverzekeraar komt daarbij goed van pas.

 

Verbinden van organisaties in de zorg
In haar werk streeft Corine naar samenwerking, want geen enkele organisatie kan complexe vraagstukken alleen oplossen. Het is haar ambitie om hierin ondersteunend en verbindend te zijn. Corine is sinds 2017 is voor zichzelf begonnen. ‘Ik ben blij met deze mooie opdracht als programmaleider bij Meer Veerkracht, Langer Thuis, waar ouderen terecht zo’n belangrijke rol spelen.’

 

Met vragen over Meer Veerkracht, Langer Thuis kunt u bij Corine terecht.

Lees verderSluiten

Hanneke Marcelis-Evers

Programmasecretaris

E | hanneke_marcelis@fondsnutsohra.nl

T | 06 826 890 22

 

Welzijn voorop

Na haar studies Bestuurs- en Organisatiewetenschap (Universiteit Utrecht) en Bestuurskunde: Besturen van maatschappelijke organisaties (Vrije Universiteit Amsterdam) is Hanneke aan de slag gegaan als adviseur bij het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten. Vervolgens maakte ze een overstap naar Zorgbelang Noord-Holland. Dankzij haar voorgeschiedenis is Hanneke goed op de hoogte van de ontwikkelingen in zorg en welzijn.

 

Zinvolle bijdrage

Hanneke kijkt graag vanuit het perspectief van een cliënt, zorgvrager of burger, en vindt makkelijk haar weg in het speelveld tussen instellingen, cliënten, stichtingen, gemeenten en burgers. Hanneke is altijd enthousiast om een zinvolle bijdrage te leveren aan het welzijn van mensen. ‘Ouderen hebben een speciaal plekje in mijn hart. Ik denk dat ik me daarom ook zo op mijn plek voel bij Meer Veerkracht, Langer Thuis!’

 

Met vragen over Meer Veerkracht, Langer Thuis kunt u bij Hanneke terecht.

Lees verderSluiten

Programmacommissie

Prof. dr. N.K. de Vries (voorzitter)

Hoogleraar vice-decaan Faculty of Health, Medicine and Life Science

Dr. J. Lezwijn

Teammanager Kennis- en expertisecentrum at GGD Noord- en Oost-Gelderland

Drs. A. Koster

Voorzitter EASHA, European Association of Homes and Services for the Ageing

Drs. C.L. Harrevelt

Penningmeester NOOM en voorzitter Fos’ten

Drs. A. van Veldhuisen

Partner bij adviesbureau, begeleider/docent Sioo

Drs. H.M.E. Cliteur

Eigenaar adviesbureau

Lees meer