Klein Geluk ondersteunt diverse projecten die mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid helpen zelf dingen te bepalen en hun leven in te richten. Want als je regie ervaart en invloed hebt op hoe je leven er uitziet ervaar je een betere kwaliteit van leven.

Laat je inspireren door de impact van Klein Geluk.

Op ontdekkingstocht in de supermarkt

Is ontbijtkoek gezond? Snoeptomaatjes, zit daar suiker in? Gezond eten is belangrijk, maar niet altijd makkelijk. En voor mensen met een licht verstandelijke beperking al helemaal niet. Daarom is er de Supermarktsafari.

Klein Geluk heeft tien Supermarktsafari’s ondersteund, en geholpen de methodiek aan te passen voor mensen met een LVB en een handleiding te maken voor andere organisaties die aan de slag willen met de safari.

Created with Sketch.

Vertrouwd en vaardig met je rolstoel

Het Wheelchair Skills Team leert kinderen en volwassenen om zich zekerder te voelen in hun rolstoel en hun grenzen te verleggen. Op een revalidatiecentrum leer je vaak alleen basistechnieken. Maar als je bijvoorbeeld ook een stoepje op of af kunt gaan, ben je minder afhankelijk van anderen. De wereld wordt toegankelijker en je kunt actiever en zelfstandiger leven.

Klein Geluk steunde een reeks rolstoeltrainingen voor kinderen op mytylscholen.

Created with Sketch.

Meer mogelijkheden met technologische hulpmiddelen

Mensen zoals Ruud van Zuijlen zijn voor hun kwaliteit van leven volledig afhankelijk van Assistive Technology (AT). Technologische hulpmiddelen voor mensen die hun handen niet kunnen gebruiken, verbeteren de eigen regie en participatie enorm. In rap tempo worden nieuwe producten ontwikkeld, maar mogelijke cliënten van AT weten vaak niet wat het actuele aanbod is of hoe ze dit kunnen aanvragen.

Binnen Cliëntenbelang Amsterdam werkte Ruud daarom aan het in kaart brengen van kennis en ervaringen voor cliënten en professionals.

Created with Sketch.

Nog meer impact?

Klein Geluk ondersteunt ook diverse projecten die mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid helpen:

  • mee te doen in de samenleving
  • mensen om zich heen te hebben
  • regie te ervaren over hun leven
  • te leren en zich te ontwikkelen
  • passend en leuk werk te hebben

Want daarmee ervaar je een betere kwaliteit van leven.

Created with Sketch.

Nog meer impact?