Klein Geluk ondersteunt diverse projecten die mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid helpen zelf dingen te bepalen en hun leven in te richten. Want als je regie ervaart en invloed hebt op hoe je leven er uitziet ervaar je een betere kwaliteit van leven.

Laat je inspireren door de impact van Klein Geluk.

Op ontdekkingstocht in de supermarkt

Is ontbijtkoek gezond? Snoeptomaatjes, zit daar suiker in? Gezond eten is belangrijk, maar niet altijd makkelijk. En voor mensen met een licht verstandelijke beperking al helemaal niet. Daarom is er de Supermarktsafari.

Klein Geluk heeft tien Supermarktsafari’s ondersteund, en geholpen de methodiek aan te passen voor mensen met een LVB en een handleiding te maken voor andere organisaties die aan de slag willen met de safari.

Created with Sketch.

Vertrouwd en vaardig met je rolstoel

Het Wheelchair Skills Team leert kinderen en volwassenen om zich zekerder te voelen in hun rolstoel en hun grenzen te verleggen. Op een revalidatiecentrum leer je vaak alleen basistechnieken, maar als je bijvoorbeeld ook een stoepje op of af kunt gaan, ben je minder afhankelijk van anderen. De wereld wordt toegankelijker en je kunt actiever en zelfstandiger leven.

Klein Geluk steunde een reeks rolstoeltrainingen voor kinderen op Mytylscholen.

Created with Sketch.

Alle technologische hulpmiddelen

Mensen zoals Ruud van Zuijlen zijn voor hun kwaliteit van leven volledig afhankelijk van Assistive Technology (AT). Technologische hulpmiddelen voor mensen die hun handen niet kunnen gebruiken kunnen de eigen regie en participatie enorm verbeteren. In rap tempo worden nieuwe producten ontwikkeld, maar mogelijke cliënten van AT weten vaak niet wat het actuele aanbod is of hoe ze dit kunnen aanvragen.

Binnen Cliëntenbelang Amsterdam werkte Ruud daarom aan het in kaart brengen van kennis en ervaringen voor cliënten en professionals.

Created with Sketch.

Zelfstandig naar buiten met Korsakov

Het onderzoeksproject ‘Van binnen naar buiten’ komt voort uit de wens van mensen die verblijven in Korsakovcentrum Slingedael. Zij hebben de droom om meer, en als vanouds zelfstandig, naar buiten te gaan. Met twee beproefde interventies wordt geprobeerd de cognitieve en fysieke functies die aangedaan zijn te herstellen, gericht op het leren navigeren.

Doel is een flinke bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met het syndroom van Korsakov, met een revalidatieprogramma dat meteen in praktijk kan worden gebracht, ook in andere instellingen.

Created with Sketch.

Nog meer impact?