Klein Geluk ondersteunt diverse projecten die mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid helpen mee te doen in de samenleving. Denk aan (aangepast) theater- of museumbezoek, sporten, naar evenementen of op vakantie gaan. Want als je gewoon mee kunt doen ervaar je een betere kwaliteit van leven.

Laat je inspireren door de impact van Klein Geluk.

Inclusief sporten op de atletiekbaan

FrameRunning is een sport voor kinderen en volwassenen die in het dagelijks leven in een rolstoel zitten of een loophulpmiddel nodig hebben. Met de FrameRunner, een snelle loopfiets met drie wielen, kunnen zij lopen en zelfs rennen. Kinderen kunnen zo makkelijker buitenspelen, maar ook meedoen met atletiek. De mogelijkheden om te framerunnen bij een atletiekvereniging zijn flink uitgebreid.

Created with Sketch.

Naar het theater met een visuele beperking

Met een visuele beperking een theatervoorstelling beleven? Dat kan! Dankzij live audiobeschrijving en een inleiding met meet & feel kunnen mensen die blind of slechtziend zijn theater ‘zien’. Een bij de voorstelling aanwezige tolk beschrijft, tussen de dialoog of zangtekst in, alles wat op het podium gebeurt. De gasten zitten gewoon in de zaal en horen de tolk via een draadloze koptelefoon.

Created with Sketch.

Prikkelarm genieten van kunst en cultuur

In de coronaperiode hebben veel mensen ondervonden hoe het is om kunst en cultuur te moeten missen. Als je gevoelig bent voor prikkels is het altíjd ingewikkeld om bijvoorbeeld naar een concert te gaan. Stichting Onbeperkt Genieten zet zich daarom in voor meer toegankelijkheid en een prikkelarm aanbod bij culturele instellingen. Er is nu ook een ‘Prikkelarme cultuuragenda’!

Created with Sketch.

Vechtsport voor jongeren met een beperking

Voor kinderen en jongeren met een beperking is het niet vanzelfsprekend om deel te nemen aan het reguliere sportaanbod. Terwijl sport veel kan bijdragen aan participatie en persoonlijke ontwikkeling. Om echt laagdrempelig te werken aan zelfvertrouwen, weerbaarheid en empowerment is de interventie SportZorgt SpecialNeeds ontwikkeld. De interventie biedt iedereen de mogelijkheid om deze kinderen structureel te laten meedoen in vechtsportlessen.

Created with Sketch.

Met reuma en/of rolstoel buiten in beweging

Voor mensen met reuma is het belangrijk om te blijven bewegen. ReumaZorg Nederland zette in Nederland verschillende wandelingen uit. Het zijn mooie en toegankelijke routes, maar het leukste is dat je bezig bent met een speurtocht en het zoeken naar een schat.

Created with Sketch.

Nog meer impact?

Klein Geluk ondersteunt ook diverse projecten die mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid helpen mensen om zich heen te hebben en zelf dingen te bepalen en hun leven in te richten. Want daarmee ervaar je een betere kwaliteit van leven.

Created with Sketch.