Klein Geluk ondersteunt diverse projecten die mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid helpen mee te doen in de samenleving. Denk aan (aangepast) theater- of museumbezoek, sporten, naar evenementen of op vakantie gaan. Want als je gewoon mee kunt doen ervaar je een betere kwaliteit van leven.

Laat je inspireren door de impact van Klein Geluk.

Inclusief sporten op de atletiekbaan

FrameRunning is een sport voor kinderen en volwassenen die in het dagelijks leven in een rolstoel zitten of een loophulpmiddel nodig hebben. Met de FrameRunner, een snelle loopfiets met drie wielen, kunnen zij lopen en zelfs rennen. Kinderen kunnen zo makkelijker buitenspelen, maar ook meedoen met atletiek. De mogelijkheden om te framerunnen bij een atletiekvereniging zijn flink uitgebreid.

Created with Sketch.

Naar het theater met een visuele beperking

Met een visuele beperking een theatervoorstelling beleven? Dat kan! Dankzij live audiobeschrijving en een inleiding met meet & feel kunnen mensen die blind of slechtziend zijn theater ‘zien’. Een bij de voorstelling aanwezige tolk beschrijft, tussen de dialoog of zangtekst in, alles wat op het podium gebeurt. De gasten zitten gewoon in de zaal en horen de tolk via een draadloze koptelefoon.

Created with Sketch.

Prikkelarm genieten van kunst en cultuur

In de coronaperiode hebben veel mensen ondervonden hoe het is om kunst en cultuur te moeten missen. Als je gevoelig bent voor prikkels is het altíjd ingewikkeld om bijvoorbeeld naar een concert te gaan. Stichting Onbeperkt Genieten zet zich daarom in voor meer toegankelijkheid en een prikkelarm aanbod bij culturele instellingen. Er is nu ook een ‘Prikkelarme cultuuragenda’!

Created with Sketch.

Vechtsport voor jongeren met een beperking

Voor kinderen en jongeren met een beperking is het niet vanzelfsprekend om deel te nemen aan het reguliere sportaanbod. Terwijl sport veel kan bijdragen aan participatie en persoonlijke ontwikkeling. Om echt laagdrempelig te werken aan zelfvertrouwen, weerbaarheid en empowerment is de interventie SportZorgt SpecialNeeds ontwikkeld. De interventie biedt iedereen de mogelijkheid om deze kinderen structureel te laten meedoen in vechtsportlessen.

Created with Sketch.

Samen op wereldwerkvakantie

Jongeren met en zonder beperking gaan samen op werkvakantie met World Servants. Ze leren hun eigen kwaliteiten kennen en ze ervaren hoe mooi het is om die te delen met anderen, ook als ze terug zijn in Nederland.

‘Na dit, kan ik de hele wereld aan!’

Met ondersteuning van Klein Geluk gingen 48 jongeren, onder wie 8 met een beperking, op werkvakantie naar Bangladesh en Bolivia.

Created with Sketch.

Zelf muziek maken is groot geluk

Doel van My Breath My Music is om mensen met een zware lichamelijke beperking de mogelijkheid te geven muziek te maken, onder andere met zelf ontwikkelde elektronische instrumenten.

Met hulp van Klein Geluk heeft een aantal zeer ernstig gehandicapte kinderen zo’n elektronisch instrument in bruikleen gekregen. De kinderen, van wie het merendeel een beperkte levensverwachting heeft, hoeven nu niet meer op de wachtlijst te staan voor een instrument. Het is fantastisch dat zij nu samen met anderen plezier kunnen beleven bij het maken van muziek.

Created with Sketch.

Podcast van en voor jongeren met een beperking

Bij de JongPITcast gaan jongeren met een beperking of een fysieke of psychische aandoening met elkaar in gesprek. In welke ervaringen herkennen ze zich? Hoe werkt het leven als je jong bent en je gezondheid soms niet mee zit? Laat je inspireren door de open en eerlijke gesprekken en persoonlijke verhalen.

Created with Sketch.

Nog meer impact?

Klein Geluk ondersteunt ook diverse projecten die mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid helpen:

  • mee te doen in de samenleving
  • mensen om zich heen te hebben
  • regie te ervaren over hun leven
  • te leren en zich te ontwikkelen
  • passend en leuk werk te hebben

Want daarmee ervaar je een betere kwaliteit van leven.

Created with Sketch.

Nog meer impact?