Mijn naam is Lisa Verberg, ik ben negentien jaar oud, woon in Leiden en studeer hbo Verpleegkunde. Vier jaar geleden ben ik door een oproep op Facebook bij het Jongerenpanel gekomen. Ik doe het nog steeds met heel veel plezier.
Ik heb sinds mijn vierde Jeugdreuma en sinds mijn tiende de huidziekte CDLE (Lupus). Ik wilde bij het panel omdat ik aardig wat negatieve en ook wel positieve ervaringen heb gehad met onderwijs en zorg. Door het panel kan ik de negatieve ervaringen omzetten in iets positiefs en samen met de andere panelleden echt iets bereiken.
Bij het panel houd ik mij bezig met onderwijs, omdat ik slechte en goede ervaringen heb op verschillende scholen. Verder ga ik regelmatig in gesprek in de Tweede Kamer, ben ik samen met een paar andere leden bezig met een transitierichtlijn en help ik met het opbouwen van de jongerencommunity.
Naast mijn studie en het Jongerenpanel houd ik van lekker op een terrasje zitten met vrienden, reizen, naar concerten gaan en series kijken.
Het Jongerenpanel heeft mij veel gebracht! Naast dat ik echt mensen kan bereiken en impact kan maken, kom ik op veel plaatsen waar een ‘normale’ negentienjarige niet zou komen (denk aan de radio, Tweede Kamer, congressen en ministeries), ben ik steviger in mijn schoenen gaan staan, heb ik een heel nieuwe vriendengroep erbij gekregen en heb ik echt het gevoel dat ik het voor andere chronisch zieke jongeren beter kan maken.
Ben jij tussen de 15 en 25 jaar, heb je een chronische aandoening en wil je je inzetten voor alle jongeren met een chronische aandoening in Nederland? Meld je dan aan voor het Jongerenpanel Zorg én Perspectief!
Het Jongerenpanel bestaat uit jongeren met verschillende achtergronden en verschillende aandoeningen. Wat ons bindt is dat we er allemaal voor willen zorgen dat het dagelijkse leven makkelijker wordt voor jongeren met een chronische aandoening. Het verschil in maatschappelijke participatie tussen jongeren met een chronische aandoening en gezonde leeftijdsgenoten maken we samen kleiner.
Wie zijn de andere leden?