Mijn naam is Lauren Sluiter, ik ben zeventien jaar en laatstejaars op het vwo. Ik woon bij mijn ouders thuis in Vught, Noord-Brabant. Na mijn vwo wil ik Biomedische Wetenschappen gaan studeren. Dan ga ik op mezelf wonen.

Ik heb me bij het Jongerenpanel Zorg én Perspectief aangesloten, omdat ik kracht en positieve energie wil halen uit de vervelende ervaringen die mijn aandoening af en toe met zich meebrengt, door deze te delen namens jongeren in een soortgelijke situatie. Ik wil laten zien dat het leven met een aandoening niet alleen moeilijk is, maar ook veel mooie kansen biedt.

Ik ben geboren met de motorische beperking cerebrale parese. Al mijn hele leven heb ik te maken met zorg, waarin zeker nog verbeteringen mogelijk zijn. Ook in het onderwijs heb ik al vele drempels moeten trotseren, die ik voor andere jongeren graag wil wegnemen. Binnen het panel ben ik themahoofd Onderwijs op het gebied van primair en voortgezet onderwijs. Het delen van ervaringen in gesprekken met professionals en politici is van onschatbare waarde. Ik ben dan ook regelmatig aanwezig in de Tweede Kamer en op het ministerie bij gesprekken over onderwijs voor jongeren met een chronische aandoening.

Door mijn lidmaatschap van het Jongerenpanel heb ik de kans om andere jongeren met een chronische aandoening te helpen. Samen kunnen we drempels aan het licht brengen en nadenken over hoe we verandering kunnen brengen in de dingen die nog niet goed lopen. Ik hoop hiermee het leven voor jongeren met een aandoening makkelijker te maken. Het geeft me vertrouwen en maakt me trots wanneer ik van mijn beperking mijn kracht kan maken. Ook ben ik trots om deel uit te maken van deze groep mooie, inspirerende en krachtige jongeren, met ieder een eigen verhaal en eigen doelen. In het panel maken we het verschil door verschillen weg te nemen.

Wanneer ik niet bezig ben voor het panel of met mijn schoolwerk, ben ik vaak te vinden op de atletiekbaan, waar ik vooral de werponderdelen discuswerpen en kogelstoten beoefen. Verder vind ik het erg leuk om te schrijven, zowel proza als poëzie.

 

Foto: Hans Hordijk

"In het Jongerenpanel maken we het verschil door verschillen weg te nemen."

Het Jongerenpanel heeft jou nodig!

Ben jij tussen de 15 en 25 jaar, heb je een chronische aandoening en wil je je inzetten voor alle jongeren met een chronische aandoening in Nederland? Meld je dan aan voor het Jongerenpanel Zorg én Perspectief!

Het Jongerenpanel bestaat uit jongeren met verschillende achtergronden en verschillende aandoeningen. Wat ons bindt is dat we er allemaal voor willen zorgen dat het dagelijkse leven makkelijker wordt voor jongeren met een chronische aandoening. Het verschil in maatschappelijke participatie tussen jongeren met een chronische aandoening en gezonde leeftijdsgenoten maken we samen kleiner.

Wie zijn de andere leden?