Ik heb een hoop dromen, doelen en plannen, maar word hierin beperkt door mijn lichaam. Als baby had ik een zeldzame, agressieve vorm van leukemie. Ik ben hiervan genezen, maar heb er veel gezondheidsproblemen aan overgehouden. Ik ben, naast lid van het Jongerenpanel, ook onderdeel van de werkgroep VOX (voor survivors van kinderkanker) en ik ben actief in het Prinses Máxima Centrum en voor verschillende onderzoeksinstituten. Ik combineer op deze manier graag mijn studie (gezondheidswetenschappen en biomedische wetenschappen) met de ervaringen die ik opdoe in mijn dagelijks leven.

Ik ben trots en dankbaar mezelf lid te mogen noemen van het Jongerenpanel. Vooral op de thema’s zorg en onderwijs zet ik mij actief in. Als ervaringsdeskundige geef ik een stem aan jongeren die hier niet de mogelijkheid voor krijgen. Ik zet mijn kennis en ervaring op een positieve manier in en verklein zo het gat tussen jongeren met een chronische aandoening en gezonde leeftijdsgenoten. Op die manier kan ik van mijn eigen (soms nare) ervaringen en die van de doelgroep iets positiefs maken.

Steeds vaker merk ik dat er niet alleen méér naar ons geluisterd wordt, maar dat ons daarnaast ook vragen worden gesteld! Zowel in de politiek als op andere gebieden kunnen we hierdoor stappen zetten om het voor jongeren met een chronische aandoening makkelijker te maken. Samen kunnen we het verschil maken voor de 1,4 miljoen jongeren in Nederland die net zoals ik tegen drempels aanlopen die onze gezonde leeftijdsgenoten niet tegenkomen.

Het Jongerenpanel is een van mijn grootste passies en hier besteed ik het liefst mijn energie aan. Daarnaast houd ik van lezen, bloggen, theater- en muziekvoorstellingen en mijn stad Amsterdam en breng ik graag tijd door met familie in Brabant en mijn twee katten.

"Als ervaringsdeskundige geef ik deze jongeren een stem."

Het Jongerenpanel heeft jou nodig!

Ben jij tussen de 15 en 25 jaar, heb je een chronische aandoening en wil je je inzetten voor alle jongeren met een chronische aandoening in Nederland? Meld je dan aan voor het Jongerenpanel Zorg én Perspectief!

Het Jongerenpanel bestaat uit jongeren met verschillende achtergronden en verschillende aandoeningen. Wat ons bindt is dat we er allemaal voor willen zorgen dat het dagelijkse leven makkelijker wordt voor jongeren met een chronische aandoening. Het verschil in maatschappelijke participatie tussen jongeren met een chronische aandoening en gezonde leeftijdsgenoten maken we samen kleiner.

Wie zijn de andere leden?