Ik ben Celine Hermans en woon in de Achterhoek. Ik zit sinds eind 2018 in het Jongerenpanel.

Sinds mijn veertiende ben ik chronisch ziek. Vanaf dat moment is mijn leven erg veranderd. Door het Jongerenpanel besef ik dat je niet alleen bent wanneer je een chronische ziekte hebt. Ook ben ik bij het panel gegaan omdat ik graag een bijdrage wil leveren voor alle chronisch zieke jongeren in Nederland.

Op dit moment verdiep ik mij vooral in het thema zorg. Ik vind het onder andere erg belangrijk dat de transitie, de overgang van de kinderarts naar de volwassenenzorg, beter gaat verlopen. Te vaak hoor ik hier negatieve ervaringen over. Jongeren verdwijnen nu bijvoorbeeld geregeld van de zorgradar tijdens deze transitie. Dit moet beter georganiseerd gaan worden. Hier wil ik mij graag voor inzetten!

Ik hoop dat ik samen met het Jongerenpanel mooie dingen kan bereiken voor chronisch zieke jongeren.

 

Foto: Hans Hordijk

"Door het Jongerenpanel besef ik dat je niet alleen bent wanneer je een chronische ziekte hebt."

Het Jongerenpanel heeft jou nodig!

Ben jij tussen de 15 en 25 jaar, heb je een chronische aandoening en wil je je inzetten voor alle jongeren met een chronische aandoening in Nederland? Meld je dan aan voor het Jongerenpanel Zorg én Perspectief!

Het Jongerenpanel bestaat uit jongeren met verschillende achtergronden en verschillende aandoeningen. Wat ons bindt is dat we er allemaal voor willen zorgen dat het dagelijkse leven makkelijker wordt voor jongeren met een chronische aandoening. Het verschil in maatschappelijke participatie tussen jongeren met een chronische aandoening en gezonde leeftijdsgenoten maken we samen kleiner.

Wie zijn de andere leden?