'Supporter van elkaar'

Supporter van elkaar

Omschrijving

Supporter betekent naast aanhang van een club ook elkaar steunen. Een steunpilaar zijn, omzien naar elkaar. Dit is precies wat FC Twente belangrijk vindt. In dit project ‘adopteert’ de club minimaal tachtig kwetsbare gezinnen in Enschede die moeten leven van een uitkering. Samen werken zij aan verbeteringen op het gebied van gezondheid en participatie.

In beeld

‘Ik heb weer vertrouwen.’ Sandra deed mee aan Supporter van elkaar.
Lees haar verhaal

‘Je doet het zelf, maar wel met ondersteuning.’ Monique deed mee aan Supporter van elkaar.
Lees haar verhaal

‘Gun mensen de tijd die ze nodig hebben.’ Jantinette is begeleider bij Supporter van elkaar.
Lees haar verhaal

Kijkje in de keuken

‘Met het gezin leuke dingen doen heeft een groot effect.’
Lees het interview met projectleider Laura Hofte

Meer regie

Door het versterken van hun competenties en het mobiliseren van bestaande netwerken rondom het gezin, krijgen de gezinsleden de regie over hun toekomst meer in eigen handen. De voetballers, trainers en andere bekende sleutelfiguren spelen een belangrijke rol in dit traject. Bij de motivatie van de gezinnen en in het stimuleren van een positief gevoel.

Gezondheid en participatie

Veertig gezinnen in Enschede-Zuid en veertig gezinnen in Enschede-Oost volgen het programma van acht maanden. Zij werken bijvoorbeeld aan hun (fysieke) gezondheid, cognitief functioneren, zingeving, kwaliteit van leven en sociaal maatschappelijke participatie. De meeste nadruk ligt op gezondheid en participatie, maar in samenhang met de andere aspecten.

Activiteiten en toekomstplannen

Er vinden activiteiten plaats bij sportverenigingen, in het wijkcentrum, in het stadion en trainingscentrum van FC Twente. De invulling van het programma staat in grote lijnen vast, maar zal aangescherpt worden door gesprekken met de partners en de betreffende gezinnen.

TV-serie

De deelnemende gezinnen zijn afgelopen jaar op de voet gevolgd en hiervan is een tv-serie gemaakt van zes afleveringen. De hele serie kun je hier bekijken. In de serie is te zien wat de gezinnen meemaken en wat de effecten zijn van het project op hun levens.

Doel

Het doel van Supporter van elkaar is om gezinnen in Enschede, samen met de voetbalclub FC Twente, te begeleiden en de toeleiding naar een grote hoeveelheid interventies op het gebied van positieve gezondheid te verbeteren.

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting FC Twente, Scoren in de wijk

Projectleider

Laura Hofte

Telefoonnummer

06 - 532 091 63

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Video

  • Bekijk de video

    Created with Sketch.
© 2020 FNO