'Samen op weg naar een duurzame arbeidsmarkt'

Samen op weg naar een duurzame arbeidsmarkt

Omschrijving

Stichting Studeren & Werken Op Maat (SWOM) begeleidt jaarlijks 225 hoogopgeleide jongeren met een beperking naar een baan, traineeship of stage. Dit doet SWOM omdat de stichting gelooft dat iedereen talenten heeft, die hard nodig zijn op de werkvloer en in de samenleving. Helaas leert de praktijk dat er nog altijd veel talentvolle jongeren aan de kant blijven staan. Werkgevers denken nog al te vaak in problemen en niet in oplossingen en ook overheden weten niet hoe zij jongeren met een chronische aandoening op weg kunnen helpen.

SWOM zorgt ervoor dat iedere werkgever weet waar de kracht van de jongeren ligt, maar zorgt er ook voor dat jongeren met een beperking de juiste ondersteuning krijgen. Dit doen zij met een bewezen effectieve aanpak, waarbij niet de arbeidsbeperking, maar iemands hulpvraag centraal staat: wat heeft iemand nodig om succesvol aan de slag te gaan in een uitdagende en duurzame baan?

Door SWOM en de inzet van vele jongeren werken nu bijna 950 jongeren met een chronische aandoening in mooie functies bij toonaangevende organisaties. SWOM vindt dat nog meer jongeren – in alle regio’s van het land – deze kans moeten krijgen. De SWOM-aanpak helpt jongeren op weg naar werk en zelfstandigheid en hiermee maakt de stichting concrete impact in het leven van mensen.

Doel

Droom is een inclusieve arbeidsmarkt, waarin de focus ligt op iemands talenten en niet op iemands beperkingen. Dit wil Studeren & Werken Op Maat realiseren door nog meer jongeren met een beperking te begeleiden naar een duurzame baan op niveau.

In hun plan richten zij zich op drie zaken die aansluiten op de verandertheorie van Jongeren INC:

  1. Het verbinden van meer inclusieve werkgevers aan SWOM om te komen tot 1.) meer baankansen voor jongeren met een beperking en 2.) meer structurele inkomsten voor SWOM door partnerships met werkgevers, om meer jongeren aan het werk te helpen.
  2. Uitbreiden van coach/begeleiders-capaciteit in de regio’s om te komen tot meer duurzame plaatsingen buiten de Randstad.
  3. Wegnemen van systeemdrempels die nu de start in de weg staan van nog meer jongeren met een beperking op de arbeidsmarkt.

‘Talentvolle jongeren begeleiden we naar een gave baan.’

Afbeeldingen

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Studeren & Werken Op Maat

Projectleider

Janneke van Tilborg

Telefoonnummer

070 - 21 90 140

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2024 FNO