Ik verdien het ook

Ik verdien het ook om goed behandeld te worden en liefde te krijgen, want mijn hart zit op de goeie plek. Ik kan soms bot overkomen. Dat is niet mijn bedoeling. Het komt omdat ik toch een stukje beschadigd ben door een hoop dingen die zijn gebeurd. Maar daarvoor word ik naar beneden gehaald door mensen van wie ik dat nooit zou verwachten. Dat is niet erg, want ik kom er altijd wel weer bovenop, maar het is niet leuk om mee te maken. Want zo krijg je wantrouwen en hou je mensen op afstand. Dat is ook niet goed!

Geluk

Ik verdien het om gelukkig te zijn. Ik verdien het om van mezelf te houden, want ik ben een mooi mens. Ik verdien het niet om te stressen om mensen die mij niet waard zijn. Niemand kan mijn geluk bepalen. Ik verdien het om elke dag een glimlach op mijn gezicht te hebben. Ik verdien het om van te houden.

Je verleden

Waarom willen mensen als ze boos zijn altijd je verleden erbij trekken? Dat is zo zwak om te doen. Je weet niet hoe mensen die door een moeilijke tijd heengaan toch verdergaan om wat voor reden ook. Ik heb altijd die pech dat mensen mij kunnen zwartmaken om mijn verleden. Maar helaas voor hen pakken ze me daar niet op. Wat ik wel doe: ik neem afstand. Je zal niks meer van mij horen want dat verdien ik niet.

Geen miljoenen

Het enige wat ik graag wil is het beste ervan maken en bepaalde dingen loslaten en verdergaan. Proberen om toch wat te maken van wat ik heb… Ik hoef geen miljoenen te hebben. Ik wil een gezonde mindset hebben en liefde geven aan mijn mensen die mijn liefde verdienen. En goed voor mezelf blijven zorgen, want ik verdien dat ook. Dat ik sterk blijf, dat ik niet de goeie mensen afstoot, maar dicht bij mezelf leef.

Een prachtige vrouw

Geloof me: het is niet fijn om bang te zijn dat je alles kan verliezen. Het ergste is jezelf verliezen, dat je in je pijn en verdriet blijft. Bang om niemand te kunnen zijn, bang dat je alleen blijft. Wat er ook gebeurt: ik blijf strijden. Niemand pakt mij die moed af, want ik verdien het om gelukkig te zijn. Ik verdien het dat ik ben wie ik ben: een prachtige vrouw die haar best doet om een goeie moeder en een goeie vriendin te zijn.

Schulden

Ik ben geboren in 1987, een waterman. Ik heb het niet verdiend dat ik jaren met huiselijk geweld ben opgegroeid. Ik heb het niet verdiend dat ik pijn moest ervaren en dat ik mijn hart heb laten breken in relaties en vriendschappen. Ik heb het niet verdiend dat ik in de schulden kwam te zitten, omdat ik het meeste voor anderen deed om het leventje goed te houden. En eindstand: dan zit je met een probleem. Ik heb dat niet verdiend.

Ik heb het niet verdiend

Ik heb het niet verdiend om me onzeker te voelen en dat ik aan mezelf begin te twijfelen. Ik ben niet perfect, zal ik ook nooit zijn. Ik kan soms best fel reageren naar iemand van wie ik hou. Maar dan is er wat voorgevallen wat ik ook niet heb verdiend. Soms kan ik gemeen zijn, maar dat is niet mijn bedoeling. Omdat ik zo boos ben en me onbegrepen voel. En dat verdien ik ook niet, om me dan schuldig te voelen.