Hoe vaak geef je jezelf een complimentje?

Vaak zeggen we: ‘Ja, komt goed. Ik heb alles onder controle.’ En dan doen we tegen de buitenwereld of alles perfect gaat. Waarom doen mensen dat eigenlijk? Wat willen ze bewijzen? Dat alles koek en ei is en dat je geen fouten mag maken? Of dat je perfect moet zijn, anders word je niet geaccepteerd of niet gewaardeerd? Ik hou van mensen die juist hun gevoelens laten zien, want dan zie je echt hoe een persoon is. Je hoeft niet altijd stoer te zijn of perfect over te komen. Want niemand is perfect.

Niet perfect

Ik geloof dat er een God is of dat er iets bestaat. Als jij denkt dat alles maar perfect gaat of moet gaan is dat totaal niet waar. En je hoeft er ook niet perfect uit te zien. Waarom, voor wie? Wees blij met wie je bent en let niet te veel op andere mensen. Anders ga je helemaal niet lekker in je vel zitten. Dan ben je jezelf niet. Dan wil je iemand anders zijn, die je niet bent.

Een nieuwe dag

Wees open en eerlijk naar jezelf en wees blij met jezelf. Geef jezelf elke dag een complimentje. Verwacht dat niet van anderen. Soms kan je lang wachten, of misschien is het niet echt of niet op het juiste moment. Geef jezelf elke dag een complimentje en zeg: ‘Ja, bedankt dat ik weer wakker ben geworden. Bedankt dat er weer een nieuwe dag is, voor nieuwe kansen.’ Dat is in je leven niet beloofd.

Hou jezelf hoog

Beloof jezelf dat je blijft staan en dat je jezelf niet naar beneden haalt. Hou jezelf hoog, doe wat je moet doen. Ga niet teveel nadenken over wat anderen van je vinden. Blijf trouw aan jezelf!