Kwetsbaar openstellen

Als je verdrietig bent is dat heel menselijk en het is belangrijk dat je er met iemand over kan praten. Want iedereen is weleens verdrietig en je hoeft je niet te schamen. Soms heb je dagen dat je er zo doorheen zit en dan weet je niet hoe je eruit komt. Bespreek je gevoelens met iemand die je begrijpt. Een persoon die luistert naar waar je mee zit. Iemand die jouw verdriet kan begrijpen, zoals je ook je leuke dingen vertelt.

Opluchting

Soms kan het zo zijn dat je verliefd bent of van iemand houdt en dat je dat ook kwijt moet bij een vriendin of een vriend. Dat je je openstelt, hoe je je voelt. Het is soms echt moeilijk, je ‘kwetsbaar openstellen’ en echt laten zien hoe je je voelt. Maar volgens mij zal het een opluchting zijn dat je met iemand kan praten die te vertrouwen is.

Ik luister

Ik word vaak gebeld door mijn vriendinnen over hoe ze zich voelen. Het verschilt op welke fronten, maar ik luister en ik zal advies geven. Maar ik zal ze nooit zeggen wat ze moeten doen op dat moment. Ik luister en geef antwoord als het nodig is. Ik luister naar hen, waar ze mee zitten.

Mijn ei kwijt

Ik bel mijn vriendinnen genoeg over mijn gezeik, zo veel dat ik er zelfs heel moe van word. Van: oh jee, daar ga ik weer hoor. Ik zeg het zelf, omdat ik weet hoe ik kan zijn als ik me rot voel of verdrietig. Ik moet me op dat moment kwetsbaar openstellen. Ik weet dat ik mijn ei kwijt moet, anders blijf ik er de hele dag mee zitten.

Onbeantwoorde vragen

Ik ben vaak genoeg verdrietig, maar zit ook met veel vragen. Ik zoek graag naar antwoorden die altijd onbeantwoord zijn gebleven. Hoe ouder ik word hoe meer ik snak naar de antwoorden. Toen ik nog jong was, was ik daar niet mee bezig. Omdat ik een heel ander leven had natuurlijk. Nu ben ik meer thuis en dan komt een aantal vragen wel naar boven. Zeker over de tijd van mijn jeugd, over mijn ouders. Maar ik weet dat ik nooit de waarheid te horen zal krijgen. Dus ik leef er wel mee en laat het voor wat het is…

Niet langer rot

Maar wat ik nu meemaak of hoe kut ik me voel: ik wil gelijk mijn problemen oplossen. Omdat ik me niet langer rot wil voelen. Dus kwetsbaar openstellen en advies vragen aan je vertrouwde mensen. Of mensen die je echt kunnen helpen met hoe je met je gevoel kan omgaan.