Geven en nemen?

Al heb ik niks, ik zal het je nog geven. Omdat ik weet hoe het voelt als je niks hebt. Maar andersom zal ik nooit iemand het gevoel geven om dat terug te geven. Want dan heb ik het gedaan om jou bij me te houden. Dan denk je dat ik lief wil doen om te binden. Dat is het niet. Het zit in me. Omdat ik weet dat het heel lastig kan zijn om niks te hebben of niet te weten waar je het zoeken moet. Iedereen heeft een begin nodig om ergens te zijn. Ook als het van iemand komt die ook weinig heeft, maar wil delen. Je begrijpt waar het vandaan komt.

Sterk maken

Ook al praat je slecht over mij of doe je iets wat ik zelf nooit zal doen, ik zal je vergeven. Omdat ik weet hoe het is om beoordeeld te worden. Misschien lijk ik gek, maar zo kom ik wel verder in het leven. Doorgaan en niet blijven te hangen. Want anders kan ik mijn eigen kinderen niet sterk maken voor de wereld die eraan komt. Het wordt alleen maar erger.

Mezelf beschermen

Ik weet dat het leven nooit makkelijk zal zijn, maar ik kan mezelf beschermen en weet wat liefde en eerlijkheid betekent. En trouw en leren delen. Ondanks dat niemand met jou wil delen. Niemand kan als jou zijn. Niemand zal ook in jouw schoenen kunnen staan. Dat betekent dat je moet weten met wie je alles deelt. Die jou hopelijk het gevoel geeft dat jij verdient. Maar het is het beste dat je je er niet in gaat verdiepen. Want dan raak je teleurgesteld.

Alles uit jezelf

Dus verwacht niks wat je zelf doet: dat doe je uit jezelf. Blijf bij de les dat je alles uit jezelf doet en niet om iemand bij je te houden. Want ze zien het niet zo hoe jij het ziet. Dus geef, en neem aan dat het zo is. Geven en nemen, maar blijf bij de les dat je het niet terugkrijgt, omdat het zo is.

Je heartbeat

Waardeer jezelf dat je zo denkt. Waardeer jezelf en geef liefde aan de juiste mensen die dat waarderen. Niemand kent je heartbeat die bonkt!