Lisette Groeneveld stelt zich voor

‘Mijn naam is Lisette Groeneveld. Ik woon samen met mijn twee stoere en lieve tienerdochters in Amsterdam. Deze maand ben ik begonnen als voorzitter van het Gezinspanel bij Samen Kansrijk en Gezond.

Bij TEAM ED, een uitzendbureau voor ervaringsdeskundigen, heb ik inzicht gekregen in mijn ervaringen en geleerd hoe ik deze op een bewuste manier kan inzetten om anderen te ondersteunen. Ik vind het mooi dat ik deze kennis nu ook bij FNO kan gebruiken om een stem te zijn voor mensen in kwetsbare situaties.

Dat ik in armoede leef heb ik nooit zo gezien. Ik ben niet arm opgegroeid, heb opleidingen gedaan en gewerkt. Maar door nare ervaringen ging ik me minderwaardig voelen en ging mijn mentale en uiteindelijk ook fysieke gezondheid achteruit. Werken lukte niet of nauwelijks meer.

Dat ik kwetsbaarheden heb, dat wist ik. Dat we minder hebben en kunnen dan veel anderen zag ik natuurlijk ook. Ik vond echter nooit dat ik mocht klagen over het niet op vakantie of uit eten kunnen. We hebben een dak boven ons hoofd en gaan nooit met honger naar bed. Maar dit voor elkaar krijgen levert wel veel slapeloze nachten op. Dat ik vrienden (ook thuis) niet uitnodig om te eten of hoop dat mijn kinderen niet bij te veel verjaardagen worden uitgenodigd, zorgt ervoor dat je niet helemaal meedoet.

Nu ik steeds meer de gevolgen en het verschil in toekomstperspectief voor mijn kinderen zie, realiseer ik mij dat het niet klopt. Dat niet iedereen geboren wordt met dezelfde kansen. Dat daardoor ook niet iedereen hetzelfde nodig heeft. Sinds ik mijzelf heb ontworsteld aan diverse zelfstigma’s gun ik iederéén zich een volwaardig mens te voelen.’

Contact

Lisette Groeneveld

Duo-voorzitter Gezinspanel

06 820 981 38

lisette.groeneveld@fnozorgvoorkansen.nl