De Groentepas is winnaar ‘Het Beste Idee 2020’

Datum

7 mei 2020

De Groentepas is winnaar ‘Het Beste Idee 2020’

De winnaar van de 10e editie van ‘Het Beste Idee’ van middelbare school het Augustinianum in Eindhoven is op donderdag 7 mei bekendgemaakt. Bij Het Beste Idee staat het ontwikkelen van een product en tastbare oplossing voor een maatschappelijk vraagstuk centraal. De ideeënwedstrijd vond dit jaar plaats in samenwerking met FNO’s Gezonde Toekomst Dichterbij. In totaal zijn 29 teams, allen 5 vwo-leerlingen, de afgelopen maanden bezig geweest met het vraagstuk:

‘Bedenk een nieuw of verbeterd product om de gezondheid van mensen met een lage opleiding en een laag inkomen te verbeteren.’

Door het hoge niveau van de inzendingen had de jury er een hele kluif aan om een winnaar te kiezen. FNO en het Augustinianum zijn trots op alle deelnemers en feliciteren hen met dit mooie resultaat!

Geld voor gezonde producten

Winnaar is Team Optimistic Care: Thijs van Son, Merijn Heintze en Sebastiaan Roggen met De Groentepas. De Groentepas is een pas die mensen in staat stelt om geld te doneren of te ontvangen voor gezonde producten.

De pas is wat betreft het design identiek voor ontvangers en donateurs. Hierdoor werkt de pas niet stigmatiserend. Donateurs kunnen geld op hun pas doneren door bij de kassa een bepaald percentage extra te betalen voor hun boodschappen. Het gedoneerde geld gaat in een digitale ‘geldpot’ en wordt naar rato verdeeld over de ontvangers. De ontvangers krijgen via hun pas korting op gezonde producten, zoals groenten en fruit.

Sociaal en sympathiek

De pas is voor donateurs gratis aan te vragen. Zij ontvangen hiervoor zelf af en toe een korting en informatie over het project. Door de wekelijkse cyclus van donatie en verdeling is de waarde van de pas door gebruikers eenvoudig te overzien. De Groentepas is dan ook een sociaal en sympathiek product, dat mensen met een klein besteedbaar inkomen stimuleert om gezond te eten.