Stagiair programma GeestKracht

Leon van der Aa stelt zich voor

‘Sinds kort ben ik stagiair bij het programma GeestKracht. Mijn naam is Leon van der Aa, ik ben 21 jaar oud en woon in Hengelo. Aan het ROC van Twente in Almelo volg ik de opleiding Sociaal Werk Niveau 4.

Zo’n anderhalf jaar geleden ben ik gevraagd om deel te nemen aan het jongvolwassenenpanel van GeestKracht. Dit panel had toen nog geen naam en het programma stond nog in de kinderschoenen. Noaz Asbroek heeft me geïntroduceerd. Ik heb Noaz leren kennen op de middelbare school.

En nu ben ik naast Team GeestKracht-lid ook nog stagiair bij FNO. Mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het bouwen van bruggen tussen de panelleden en de projecten binnen het programma. Daarnaast woon ik veel bijeenkomsten en vergaderingen bij om de ervaringen van Team GeestKracht te delen en ook, wanneer gevraagd, mijn eigen ervaring. Ook houd ik me bezig met het continu verbeteren van het programma.

Wat ik heel belangrijk vind is de werksfeer. Zo houd ik wel van een lolletje op z’n tijd en probeer ik het altijd gezellig en ontspannen te houden. Ik ben dankbaar dat ik een stageplek heb kunnen krijgen bij FNO, om veel ervaring op te mogen doen. Waar ik vandaan kom was dit nooit mogelijk geweest, maar vandaag is het een andere dag met heel veel nieuwe kansen.’

Leon van der Aa