'Zingevingsfestival'

Zingevingsfestival

Omschrijving

Het Zingevingsfestival wordt jaarlijks georganiseerd voor (ex-)cliënten met een beperking en/of psychische of verslavingsproblemen van GGZ Drenthe, Verslavingszorg Noord Nederland en Cosis met als doel een ontspannen dag met zingeving. Cliënten kunnen deelnemen aan creatieve kijk-, doe- en luisteractiviteiten op het gebied van theater, kunst en muziek. Daarnaast is er gelegenheid voor inspanning, ontspanning, reflectie en bezinning in de vorm van workshops.

Doel

Door actief of passief mee te doen aan het Zingevingsfestival komen cliënten in contact met nieuwe mensen, mogelijkheden, interesses en ervaringen. Dit bevordert hun zinbeleving en vergroot hun eigenwaarde. Uitgangspunt van het festival is dan ook het herstel van (ex)-cliënten en het bevorderen van hun maatschappelijke participatie.

Resultaat

Op dinsdag 18 juni 2019 heeft de Stichting Zingevingsfestival voor de vierde keer als eigen stichting het Zingevingsfestival gehouden. Het festival vond plaats op Landgoed Nieuw Allardsoog in Bakkeveen.

Het thema dit jaar was ‘Trots als een pauw. En hoe is dat voor jou?’ Rondom dit thema werden 43 activiteiten aangeboden. Onder andere: de hele dag muziek van cliënten, bioscoop met cliëntenfilms, een expositie van schilderijen, een mooimakerij, NK hardlopen, gipsen beeldjes maken en in gesprek met aanwezigen.

Dit jaar is het festival bezocht door 1267 deelnemers: (ex)cliënten, maar ook familieleden, vrienden en kinderen. Naast de deelnemers waren er 243 vrijwilligers op het terrein aanwezig.

Onder de deelnemers en de vrijwilligers is een evaluatieformulier verstuurd en de dingen die zij als leukst ervaren hebben, waren de creatieve workshops (64,5 procent), de muziek (60,2 procent) en stilte/ontspanning (39,8 procent).

Opmerkingen die daarbij gemaakt werden:

  • de vrijheid en het echte festivalgevoel;
  • de sfeer;
  • het eten, drinken en vervoer;
  • het treffen van oude bekenden en nieuwe mensen.

Het was kortom een fantastische dag!

Video

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Zingevingsfestival

Projectleider

Myrthe Strijker

Telefoonnummer

052 - 882 02 39

Volg ons

Facebook
© 2024 FNO