'Zes optredens poprockkoor Jong van Hart'

Zes optredens poprockkoor Jong van Hart

Omschrijving

ZINN is een zorgorganisatie met 6 locaties in Groningen, Hoogezand en Haren. Bij ZINN wonen ruim 800 ouderen. Voor bewoners die zelf niet meer in staat zijn om uitstapjes te maken, haalt ZINN ‘buiten naar binnen’ met muzikale voorstellingen en aansprekende theateroptredens. De interactie die zo tussen de mensen ontstaat is prachtig.

ZINN is continu op zoek naar nieuwe initiatieven die de wereld van de bewoners glans geven. Muziek is een manier om contact te maken, ook voor mensen met soms een vergaande vorm van dementie. Ouderen Rockkoor Jong van Hart brengt herkenbare en swingende rockmuziek uit heden en verleden. Jong van Hart, een koor van ouderen met professionele muzikale ondersteuning, verzorgde zes optredens op de zes locaties.

Doel

Vrolijkheid brengen en vervlogen tijden laten herleven. Hierdoor zouden bewoners hun zorgen even kunnen vergeten en net als vroeger volledig opgaan in de muziek.

Resultaat

De optredens werden erg goed bezocht en de bewoners hebben volop genoten. Per optreden waren ruim vijftig tot zelfs honderd bewoners, familieleden, mantelzorgers en vrijwilligers aanwezig. De bewoners hebben hun enthousiasme geuit door ritmisch mee te kloppen op de tafel, mee te tikken op de vloer, mee te zingen en zelfs mee te dansen. Aan het einde werd er altijd om een toegift gevraagd.

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting ZINN

Projectleider

Hennie van Beek

Telefoonnummer

06 - 20 56 19 65

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2022 FNO