'Poprockkoor Jong van Hart'

Zes optredens

Omschrijving

ZINN is een zorgorganisatie met locaties in Groningen, Hoogezand en Haren. Er wonen ruim achthonderd ouderen. Voor bewoners die zelf niet meer in staat zijn om uitstapjes te maken, haalt ZINN ‘buiten naar binnen’ met muzikale voorstellingen en theateroptredens. Ouderen Rockkoor Jong van Hart brengt herkenbare poprockmuziek uit heden en verleden. Jong van Hart gaf zes optredens op de zes locaties.

Doel

Vrolijkheid brengen en vervlogen tijden laten herleven. Hierdoor kunnen bewoners hun zorgen even vergeten en net als vroeger volledig opgaan in de muziek. Muziek is een belangrijke manier om contact te maken, ook voor mensen met een soms vergaande vorm van dementie.

Resultaat

De optredens werden erg goed bezocht en de bewoners hebben volop genoten. Per optreden waren ruim vijftig tot zelfs honderd bewoners, familieleden, mantelzorgers en vrijwilligers aanwezig. De bewoners hebben hun enthousiasme geuit door mee te kloppen op de tafel, mee te tikken op de vloer, mee te zingen en zelfs mee te dansen. Aan het einde werd altijd om een toegift gevraagd.

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting ZINN

Projectleider

Hennie van Beek

Telefoonnummer

06 - 205 619 65

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO