'Welzijn op maat met de BeleefTV'

Welzijn op maat met de BeleefTV

Omschrijving

Dit project richtte zich op cliënten van Cicero Zorggroep die gebruikmaken van de dagvoorziening. Dit zijn ouderen die nog thuis wonen, maar door geheugenproblematiek niet meer op een verantwoorde, maar vooral zinvolle manier alle dagdelen thuis kunnen doorbrengen.

Op de dagvoorziening is een divers aanbod van trainingsmateriaal, dat geschikt is voor ouderen met verschillende gradaties van geheugenproblemen. Na inventarisatie van de aanwezige materialen en apparatuur, is aanschaf van twee BeleefTV’s als beste plan naar voren gekomen.

De BeleefTV’s zouden worden inzet bij dertien dagvoorzieningen. Het was daarom noodzakelijk om een goed werkend uitleensysteem te maken.

Doel

Door de inzet van de BeleefTV’s is het voor de cliënten van de dagvoorziening mogelijk om beter en sneller te werken aan hun persoonlijke doelen. Op de lange termijn vergroot dit de mogelijkheid om langer veilig en zelfstandig thuis te wonen.

Resultaat

Door het leensystemen te gebruiken waarmee medewerkers albekend waren, was het mogelijk om zonder nieuwe trainingen het reserveren van de BeleefTV begrijpelijk te maken voor iedereen. Doordat de medewerkers en de cliënten al vanaf het begin meegenomen waren in het proces, was de komst van de BeleefTV al bekend. Hierdoor zijn er continu veel reserveringen.

Afbeeldingen

Activiteitgegevens

Organisatie

Cicero Zorggroep

Projectleider

Dion Derkx-Poper

Telefoonnummer

06 - 331 438 87

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO