'VR-belevenis'

VR-belevenis

Omschrijving

Met de VR-belevenis wil SportService Zwolle mensen met een beperking een onvergetelijke en unieke belevenis geven. In VR is een inclusieve wereld aanwezig, waar mensen met een beperking gewoon kunnen meedoen. En veel VR-games zijn zowel staand als zittend vanuit een (rol)stoel te ervaren.

SportService Zwolle heeft een divers VR-aanbod waar je uit kunt kiezen, zodat er voor iedereen iets passends tussen zit. Sport- en beweegactiviteiten als (tafel)tennis, boksen en voetbal, maar ook 3d-tekenen. Of neem een duik onder water en zwem met dolfijnen. Iemand anders houdt misschien meer van actie en wil een achtbaan ervaren. Maak een wandeling in een museum of ga mee de ruimte in met ISS. Ook samen een VR-belevenis ervaren is mogelijk.

Met de VR-belevenis gaat SportService Zwolle naar de deelnemers toe. Met mobiele VR-sets komen ze op locatie in samenwerking met het revalidatiecentrum, special (basis)onderwijs en zorglocaties.

Doel

​Met de VR-belevenis kunnen mensen met een beperking hun beperking even vergeten. Ze kunnen dingen ervaren die ze wellicht nooit in het echte leven kunnen doen, maar die misschien wel op hun bucketlist staan. In VR kan iedereen zijn of haar angst overwinnen. Doordat je weet dat het niet echt is, durf je misschien meer.

Doordat mensen met een beperking op een gewone manier kunnen deelnemen in VR, gaat er een wereld voor hen open, zonder drempels of gedoe. En ze worden niet beoordeeld, want niemand kan zien dat ze een beperking hebben.

Activiteitgegevens

Organisatie

SportService Zwolle

Projectleider

Loes Boetes

Telefoonnummer

06 - 132 031 31

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram

Video

© 2022 FNO