'Vernieuwing dierenpark De Driespan'

Vernieuwing dierenpark De Driespan

Omschrijving

Dierenpark De Driespan bij verpleeghuis DrieMaasStede is een gezamenlijke voorziening van Argos Zorggroep (ouderenzorg) en Ipse de Bruggen (gehandicaptenzorg). Cliënten van Ipse de Bruggen zijn vrijwilligers van Argos Zorggroep. Zij onderhouden het dierenpark en verzorgen de dieren. Ouderen in verpleeghuis DrieMaasStede of de dagbesteding van Argos Zorggroep kunnen het dierenpark bezoeken en genieten van het buiten zijn, de gezelligheid en de dieren.

In 2019 is het dierenpark vernieuwd en verplaatst meer naar de ouderen toe, direct grenzend aan de verpleegafdelingen en de Brasserie (restaurant met terras). Maar nog niet alles wat Argos graag voor de belevenissen en levendigheid in het vernieuwde dierenpark wil hebben, is gerealiseerd. Zoals de moestuin met bakken en plukmuur, een fruitboomgaard met wandelpad en banken, een speeltoestel voor kinderen die op bezoek komen en enkele aanvullende voorzieningen voor de dierenverblijven.

Doel

Het project realiseert fase 2 van de vernieuwing en uitbreiding van een attractief dierenpark met een moestuin en fruitboomgaard die goed toegankelijk zijn met rollator of rolstoel en geschikt zijn als dagbestedingslocatie voor mensen met een verstandelijke beperking. De locatie is dichtbij de bewoners van verpleeghuis DrieMaasStede, zodat die ouderen met weinig moeite optimaal kunnen genieten van het buiten zijn, de dieren en de ontmoetingen met de vrijwillige dierenverzorgers van Ipse de Bruggen en andere bezoekers.

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Argos Zorggroep - dierenpark De Driespan

Telefoonnummer

010 - 427 81 99

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn
© 2024 FNO