'Veilig Slapen bij Q-Dreams'

Veilig Slapen bij Q-Dreams

Omschrijving

Q-Dreams is een logeerhuis gevestigd in De Wijde Mantel. Een kleinschalig logeerhuis met veel voorzieningen en mogelijkheden. Logeren bij Q-Dreams betekent voor kinderen: plezier maken, actief bezig zijn (binnen ieders mogelijkheden), eropuit, of juist chillen in de relaxte omgeving, maar vóór alles altijd een-op-een aandacht en zorg.

Doel

Het logeerhuis Q-Dreams biedt logeren met een-op-een begeleiding voor zeer zorgintensieve kinderen met een meervoudige beperking. Voor de uitbreiding naar vijf plekken zijn twee nieuwe bedden nodig.

Resultaat

Omdat in het logeerhuis kinderen slapen met zeer verschillende beperkingen, moesten de bedden aan veel eisen voldoen. Een hele uitdaging. Een bedbox voldoet vooral voor lopende autistische kinderen. Die rennen, springen en klauteren dag en nacht. Voor hen is een ‘huisje’ waar ze ’s nachts niet uit kunnen een rustige, veilige plek. In zo’n bed zit een hoog-laag bodem zodat de kinderen goed verzorgd kunnen worden.

Veel van de kinderen die komen logeren hebben echter last van reflux of kunnen zich makkelijk verslikken. Voor hen wordt het bed altijd een beetje schuin gezet. De combinatie bedbox met hoge ombouw én schuin kunnen zetten was altijd een groot struikelblok.

Atelier Michael Koene ontwikkelde een bedtent die afgesloten kan worden, hoog-laag én schuin kan. Ideaal voor alle kinderen met al hun verschillende zorgbehoeftes. Dergelijke zorgbedden hoeven niet altijd een klinische uitstraling te hebben: er is een bed met tropische vissen (het onderwaterbed) en een bed met koeien in de wei (het boerderijbed). Zo is het voor de kinderen nóg leuker om te komen logeren.

Activiteitgegevens

Organisatie

Q-Dreams @De Wijde Mantel

Projectleider

Joost Oolders

Telefoonnummer

06 - 836 728 11

Volg ons

Facebook
© 2024 FNO