'Van binnen naar buiten'

Van binnen naar buiten

Omschrijving

De eigen regie en autonomie van mensen met het syndroom van Korsakov is beperkt. Door de cognitieve schade zijn de vaardigheden plannen, organiseren en zelfstandig navigeren ernstig verstoord.

Het onderzoeksproject Van binnen naar buiten komt voort uit de wens van mensen met het syndroom van Korsakov die verblijven in Korsakovcentrum Slingedael. Zij hebben de droom om meer, en als vanouds zelfstandig, naar buiten te kunnen gaan.

Er wordt gezocht naar een effectieve methode die het leren navigeren door mensen met het syndroom van Korsakov mogelijk maakt. Vanuit kennis over het geheugen en de beschadiging door Korsakov wordt met behulp van twee beproefde interventies een cognitief revalidatieprogramma ontwikkeld en de effectiviteit daarvan gemeten. De resultaten kunnen direct in de praktijk worden geïmplementeerd, en ook breder worden gedeeld via het Korsakov Kenniscentrum.

Doel

Van binnen naar buiten heeft als doel een significante bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met het syndroom van Korsakov. Er wordt geprobeerd de cognitieve en fysieke functies die aangedaan zijn te herstellen, gericht op het leren navigeren, binnen de mogelijkheden die er nog zijn.

Video

Activiteitgegevens

Organisatie

Korsakovcentrum Slingedael

Projectleider

Prof. dr. Albert Postma

Telefoonnummer

010 - 29 31 555

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO