'Valt er iets te beleven hier?'

Valt er iets te beleven hier?

Omschrijving

Abrona biedt zorg aan cliënten met een verstandelijke beperking die op verschillende ontwikkelingsniveaus functioneren. De Belevenistafel is een aanvulling op het dagbestedingsaanbod. De Belevenistafel heeft een interactief scherm met een spelletjesaanbod en is ontwikkeld voor de ouderenzorg, maar biedt voor ook voor de doelgroep verstandelijk gehandicapten mogelijkheden.

Sommige spellen bevatten zintuigelijke activering door bijvoorbeeld met een vinger op het scherm alle vlinders te verzamelen, of voor mensen die minder mogelijkheden hebben: het kijken naar beelden die zij prettig vinden. Bij andere komt het sociale of educatieve element meer naar voren. Er zijn bijvoorbeeld reken- en taalmodules. Alle spellen zorgen voor een levendige en positieve sfeer. De tafel is geschikt voor individueel gebruik, maar ook groepjes stimuleert het om met elkaar bezig te zijn.

Doel

De Belevenistafel stimuleert de fysieke activiteit en sociale interactie met minimale begeleiding vanuit het zorgpersoneel. Op een speelse manier doorbreekt het de apathie door beweging en gesprekken onderling te stimuleren.

Activiteitgegevens

Organisatie

stichting Vrienden van Abrona

Projectleider

Wilke Sloesarwij

Telefoonnummer

06 - 46 19 45 14

Volg ons

Facebook

Volg ons

Instagram
© 2021 FNO