'VakantieWerkWeek'

VakantieWerkWeek

Omschrijving

Op het terrein van GGNet in Warnsveld wonen psychiatrische patiënten die langdurig in behandeling zijn of die hier tijdens hun kortere behandeling verblijven. Voor veel van hen is het niet haalbaar om op vakantie te gaan. Maar met dit project konden 46 patiënten genieten van een gezamenlijke VakantieWerkWeek op Natuurcamping Wientjesvoort-Zuid in Vorden.

Tijdens de vakantie lag de nadruk op samen zijn, maar ook op werkzaamheden verrichten voor de camping, zoals het (groen)onderhoud, maar ook ondersteuning bij natuur- en milieu-educatie, gericht op duurzaamheid en recycling.

Doel

Doel van de VakantieWerkWeek was om een vijfdaagse, onvergetelijke vakantieweek te organiseren, waarin patiënten samen optrekken en activiteiten ondernemen. GGNet wilde de deelnemers meegeven: iedereen heeft vaardigheden en talenten en wees trots op wat je kan.

Resultaat

Op de camping was ruimte voor iedereen: of je nu hard wilde klussen of er kwam om te staren naar een adembenemende sterrenhemel. In goede gesprekken rond het kampvuur leerde iedereen steeds meer over elkaar. Er werden banken gemaakt van oude pallets, toiletten opgeknapt en wegen verstevigd met grint. Uitstapjes zorgden voor het overwinnen van angst (klimbos) en het leren kennen van nog meer nieuwe mensen. Er wordt al verlangd naar een volgende keer.

Activiteitgegevens

Organisatie

GGNet

Projectleider

Jeannette van de Bunte

Telefoonnummer

06 - 53 59 32 26

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO