'Tweak naar meer contact'

Tweak naar meer contact

Omschrijving

De meeste mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking kunnen zich – als gevolg van hun beperking – moeilijk verstaanbaar maken. Daardoor is contact maken voor zorgbegeleiders en verwanten best heel lastig. Want hoe weet je nou wat iemand wenst of juist niet wil?

Gelukkig weten verwanten en begeleiders dat als ze ‘inzoomen’ op lichaamssignalen en geluiden, ze kunnen achterhalen wat iemand probeert duidelijk te maken en hoe hier rekening mee te houden. Inzoomen voorkomt ook dat signalen verkeerd worden geïnterpreteerd, waardoor iemand zich juist niet begrepen voelt en de emoties aan weerskanten oplopen.

Medio 2023 kocht uitleenservice de Speelbergh een QwiekUp voor alle bewoners van woonzorgpark Willem van den Bergh te Noordwijk. De QwiekUp is een bewezen zorginterventie op basis van wandprojecties. De Speelbergh leent het hulpmiddel het hele jaar door kosteloos uit aan begeleiders en verwanten.

Hulpmiddelen als de QwiekUp worden niet vanuit de reguliere zorgbudgetten bekostigd. Gelukkig kon dankzij subsidie vanuit het programma Klein Geluk een QwiekUp worden gekocht.

Doel

Welzijn verbeteren van mensen met een verstandelijke beperking, door het activeren en stimuleren van meer contactmomenten.

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Cliëntfonds 's Heeren Loo

Projectleider

Mitzy Kieffer

Telefoonnummer

06 - 225 843 54

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO