'Tuinen Hof van Serviam'

Tuinen Hof van Serviam

Omschrijving

In het centrum van Sittard wordt een nieuw woonzorgcomplex van Zuyderland gerealiseerd: Hof van Serviam. In het ouderencomplex bevinden zich 114 appartementen voor mensen met somatische aandoeningen en 30 woningen voor mensen met dementie. Door de bouw van het complex in het centrum van Sittard kunnen de ouderen onderdeel blijven uitmaken van de maatschappij en feeling blijven houden met alle activiteiten die in de binnenstad worden georganiseerd. Dit maakt wonen in Hof van Serviam extra aantrekkelijk.

In het woonzorgcomplex zelf wil Zuyderland ook passende faciliteiten bieden voor de bewoners. Hiertoe wil de organisatie de buitenruimtes waar beide gebouwen over beschikken, inrichten als belevingstuin/bezinningstuin. Door de omsloten ligging kunnen de bewoners op een veilige en geborgen manier gebruikmaken van de tuinen. De inrichting van de tuinen sluit aan op de mogelijkheden, gevoelens en behoeften van de verschillende gebruikers ervan, om te ervaren, te ontspannen, tot rust te komen, te ontmoeten of met anderen samen te zijn. De tuinen worden ingericht met gezellige zitjes en een variatie aan bomen, struiken, kruiden en bloemen in allerlei kleuren.

Doel

Met het inrichten van de buitenruimtes van Hof van Serviam als belevingstuin/bezinningstuin wil Zuyderland buitenruimtes creëren die aansluiten bij de gebruikers. Dit zijn de bewoners van de woongroepen en appartementen, hun familieleden en mantelzorgers en het zorgpersoneel. De tuinen dienen een veilige en geborgen plek te bieden voor de doelgroepen: tuinen die uitnodigen ernaartoe te gaan.

Activiteitgegevens

Organisatie

Zuyderland

Projectleider

L. Cools

Telefoonnummer

088 - 45 97 777

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2021 FNO