'Tuinen Hof van Serviam'

Tuinen Hof van Serviam

Omschrijving

In het centrum van Sittard is een nieuw woonzorgcomplex van Zuyderland gebouwd: Hof van Serviam. Er zijn 114 appartementen voor ouderen met somatische aandoeningen en 30 woningen voor mensen met dementie. Doordat Hof van Serviam in het centrum van Sittard ligt, staan zij nog middenin de maatschappij en kunnen ze meedoen met de activiteiten in de binnenstad.

In het complex wil Zuyderland passende faciliteiten bieden voor de bewoners. Bijvoorbeeld door de buitenruimtes waar beide gebouwen over beschikken, in te richten als belevingstuin/bezinningstuin. De inrichting moest aansluiten op de mogelijkheden, gevoelens en behoeften van de verschillende gebruikers. Om te ervaren, te ontspannen, tot rust te komen, te ontmoeten of met anderen samen te zijn. De tuinen zouden worden ingericht met gezellige zitjes en bomen, struiken, kruiden en bloemen in allerlei kleuren.

Doel

Zuyderland wilde buitenruimtes creëren die aansluiten bij de bewoners van de woongroepen en appartementen, maar ook bij hun familieleden, mantelzorgers en het zorgpersoneel. De tuinen moesten een veilige en geborgen plek worden en uitnodigen ernaartoe te gaan.

Resultaat

In de tuinen gaan beweging en ontspanning hand in hand. Vele kleuren en geuren prikkelen de zintuigen, waardoor onrust en dwaalgedrag merkbaar verminderen.

Activiteitgegevens

Organisatie

Zuyderland

Projectleider

L. Cools

Telefoonnummer

088 - 459 77 77

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO