'SZR Beweeggericht Leefklimaat'

SZR Beweeggericht Leefklimaat

Omschrijving

Stichting Zorgcentra Rivierenland (SZR) helpt ouderen om zo zelfstandig mogelijk te leven, zowel thuis als in de woonzorgcentra. Doel is kwaliteit toevoegen aan het leven van kwetsbare ouderen en mensen met een complexe zorgvraag. SZR zet hiervoor ook in op beweegstimulering. De volgende hulpmiddelen helpen om de bewoners op een leuke manier en op eigen niveau in beweging te brengen:

  • Moofie is beweegstok waarin bewegen en muziek worden gecombineerd en die stap voor stap zegt wat er gedaan moet worden.
  • Theratrainer met Silverfit Mile is een hometrainer waarmee mensen ook vanuit een rolstoel kunnen fietsen en tegelijkertijd routefilms bekijken die de ervaring van buiten fietsen levensecht nabootsen.
  • Silverfit 3D is een systeem met beweegoefeningen in spelvorm. De oefeningen kunnen aangepast worden aan het fysieke niveau van de bewoner.

Doel

Bewegen levert veel gezondheidswinst op voor ouderen, maar is voor deze doelgroep nog helemaal geen vanzelfsprekendheid. Doel is dat de bewoners de mogelijkheid hebben om de beweegrichtlijnen te halen. Dit om de kwaliteit van leven te vergroten, de zorgzwaarte te verminderen en zelfredzaamheid te vergroten of te behouden. De bewoners ervaren het bewegen als een prettige en zinvolle dagbesteding.

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Zorgcentra Rivierenland

Website

https://szr.nl/

Telefoonnummer

06 - 255 158 11

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn
© 2024 FNO