'AandachtsLab'

AandachtsLab

Omschrijving

Stichting KDC AandachtsLab opende in januari 2019 een kleinschalig kinderdagcentrum voor kinderen met een ernstig meervoudige beperking (EMB) . Een plek met maximale individuele aandacht, waar wordt uitgegaan van mogelijkheden en niet van beperkingen. Bij AandachtsLab is veel aandacht voor het benutten van de mogelijkheden van kinderen met een EMB, gericht op ontwikkeling en optimale kwaliteit van leven.

Doel

Wens was dat de kinderen meer gingen bewegen. Naast de medische noodzaak om te bewegen, bevordert beweging ook de lichamelijke gesteldheid, het maken van contact en plezier. Bewegen werkt daarnaast stimulerend de ontwikkeling.

Resultaat

Het is prachtig om te zien dat de kinderen het heel fijn hebben bij AandachtsLab. Ze krijgen zorg op maat en kunnen veel bewegen. Daarnaast participeren de kinderen meer in de maatschappij. Zo is er een keuken waar ze met technische hulpmiddelen écht kunnen helpen om eten of drinken te maken. Ze hebben meer contact met kinderen zonder beperking, bijvoorbeeld door mee te doen met de sportdag van de buur-basisschool en door een speciale workshop muziek maken, samen met hun broers en zussen.

Video

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting KDC AandachtsLab

Projectleider

Maud Halkes

Telefoonnummer

06 - 272 212 38

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn
© 2024 FNO