'Speeltuin De Beleving'

Speeltuin De Beleving

Omschrijving

Ipse de Bruggen is een stichting die zorg en begeleiding biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Landgoed Ursula ligt in het centrum van Nieuwveen. Er wonen 450 mensen met een verstandelijke beperking. Op dit landgoed gaat Ipse de Bruggen een speeltuin realiseren. Het landgoed beschikt al over verschillende bewegingsmogelijkheden maar een rolstoeltoegankelijke speeltuin met diverse beleefactiviteiten ontbreekt nog. Of men nu verstandelijk, lichamelijk, of meervoudig beperkt is; spelen en bewegen is goed voor iedereen!

De nieuwe speeltuin is speciaal ontworpen om mensen uit te dagen te bewegen en samen een beleving aan te gaan. Aanpassingen die zijn gedaan voor toegankelijkheid en speelbaarheid van de toestellen vallen aan de buitenkant in dit ontwerp niet op. Wel biedt het een breed scala aan mogelijkheden rondom spelen, bewegen en ontmoeten. De insteek is dat jong en oud, valide en mindervalide naar hartenlust met elkaar kunnen spelen. Zelfs de interactieve dans-, speel- en geluidsboog genaamd ‘Sona’ is onderdeel van dit gave ontwerp.

Doel

Het realiseren van een speeltuin, waarin cliënten op een positieve manier geprikkeld worden en veel plezier beleven in de buitenlucht. Dit draagt bij aan hun welzijn en kwaliteit van leven in hun eigen woonomgeving. Nieuwe prikkels, nieuwe ervaringen opdoen en zo de kans krijgen om te leren. Op één plek, geconcentreerd bij elkaar, zijn veel activiteiten mogelijk, waarbij het voelen, horen en kijken centraal staan. Aangevuld met bewegingsactiviteiten.

Activiteitgegevens

Organisatie

Ipse de Bruggen

Projectleider

Marije Boone

Telefoonnummer

06 - 20 82 87 62

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2020 FNO