'Speeltuin De Beleving'

Speeltuin De Beleving

Omschrijving

Ipse de Bruggen biedt zorg en begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking. Zo ook op Landgoed Ursula. Hier gaat Ipse de Bruggen een speeltuin realiseren. Het landgoed beschikt al over verschillende bewegingsmogelijkheden, maar een rolstoeltoegankelijke speeltuin met diverse beleefactiviteiten ontbreekt nog. Of je nu verstandelijk, lichamelijk, of meervoudig beperkt bent: spelen en bewegen is goed voor iedereen!

De nieuwe speeltuin is speciaal ontworpen om mensen uit te dagen te bewegen en samen een beleving aan te gaan. Aanpassingen die zijn gedaan voor toegankelijkheid en speelbaarheid van de toestellen vallen aan de buitenkant van het ontwerp niet op. De insteek is dat jong en oud, valide en mindervalide naar hartenlust met elkaar kunnen spelen. Zelfs een interactieve dans-, speel- en geluidsboog genaamd ‘Sona’ is onderdeel van dit gave ontwerp.

Doel

Het realiseren van een speeltuin, waarin cliënten op een positieve manier geprikkeld worden en veel plezier beleven in de buitenlucht. Dit draagt bij aan hun welzijn en kwaliteit van leven in hun eigen woonomgeving.

Activiteitgegevens

Organisatie

Ipse de Bruggen

Projectleider

Marije Boone

Telefoonnummer

06 - 20 82 87 62

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2021 FNO