'Speeltuin De Belevenis'

Speeltuin De Belevenis

Omschrijving

Ipse de Bruggen biedt zorg en begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking. Zo ook op Landgoed Ursula. Hier wilde Ipse de Bruggen een speeltuin realiseren. Het landgoed beschikte al over verschillende bewegingsmogelijkheden, maar een rolstoeltoegankelijke speeltuin met diverse beleefactiviteiten ontbrak nog. Of je nu verstandelijk, lichamelijk, of meervoudig beperkt bent: spelen en bewegen is goed voor iedereen!

De nieuwe speeltuin zou speciaal worden ontworpen om mensen uit te dagen te bewegen en samen een beleving aan te gaan. Aanpassingen die zouden worden gedaan voor toegankelijkheid en speelbaarheid van de toestellen vallen aan de buitenkant van het ontwerp niet op. De insteek was dat jong en oud, valide en mindervalide naar hartenlust met elkaar kunnen spelen. Zelfs een interactieve dans-, speel- en geluidsboog genaamd ‘Sona’ was onderdeel van dit gave ontwerp.

Doel

Het realiseren van een speeltuin, waarin cliënten op een positieve manier geprikkeld worden en veel plezier beleven in de buitenlucht. Dit zou bijdragen aan hun welzijn en kwaliteit van leven in hun eigen woonomgeving.

Resultaat

Speeltuin De Belevenis is een prachtige, rolstoeltoegankelijke speeltuin geworden met een Sona Boog, een MusicBall, een Wheelspin en beweegstangen. De speeltuin wordt dagelijks gebruikt door bewoners met een verstandelijke beperking van de woningen en dagbesteding op het landgoed, ongeveer 450 cliënten. De speeltuin biedt een zinvolle tijdsbesteding en bevordert de sociale contacten tussen cliënten, begeleiders, vrijwilligers en familieleden.

Activiteitgegevens

Organisatie

Ipse de Bruggen

Projectleider

Marije Boone

Telefoonnummer

06 - 208 287 62

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO