'Snoezelend een rustige nacht in'

Snoezelend een rustige nacht in

Omschrijving

Hoe fijn is het om heerlijk te snoezelen bij een sfeervolle “Muzikale nachtzoen” ?
Op de klanken van harp en gitaar én zang droom je weg naar een rustige nacht.
Onze bewoners met dementie in gevorderd stadium, van de locaties Malderburch en De Buurderij, zijn in hun huiskamers bijeen om te genieten van een muzikale ontmoeting, waarbij soms ook meegezongen wordt. Ieder met haar of zijn eigen beleving. Met deze muzikale nachtzoen kom je in een gelukkige stemming, wordt je nachtrust daarna beter én …. ben je fitter de volgende dag !
“Dit zongen we vroeger thuis ook …” zegt een bewoonster, bij het horen van een heerlijk lied om bij weg te snoezelen. Aan het einde van het optreden wordt elke bewoner apart , bij naam, toegezongen. “Breng jij mij straks naar bed?” vraagt een bewoonster aan een van de muzikanten.
De optredens zijn er eenmaal per maand, verdeeld over de afdelingen. In ons project hebben we ook enkele muziekkussens en levensechte poppen kunnen aanschaffen.

Doel

Onze bewoners met dementie in een gevorderd stadium, ervaren dat snoezelen, voorafgaand aan de nachtrust, heel prettig is en een muziekbeleving hen in een gelukkige stemming brengt. Het blijkt de nachtelijke rust zeer te bevorderen én een grotere kans op een fittere dag, die er op volgt !
Daarnaast voorzien de activiteiten in ons project, waarbij we ook muziekkussens en levensechte poppen gebruiken, tevens in de behoefte ook in avonduren ontspanning en gelukmomenten te creëren.

Activiteitgegevens

Organisatie

Malderburch, Centrum voor Welzijn Wonen en Zorg

Projectleider

Egbert Kemps

Telefoonnummer

0243570570
© 2020 FNO