'Snoezelen in Compostella'

Snoezelen in Compostella

Omschrijving

BrabantZorg maakte de huidige badkamer van Compostella geschikt voor snoezelen. Hiervoor waren een aantal technische aanpassingen nodig en werd snoezelmateriaal en een kast aangeschaft.

Snoezelen geeft mensen met dementie de ontspanning die ze nodig hebben. In een snoezelruimte worden de zintuigen op een aangename manier geprikkeld door voorwerpen, beelden, geuren en geluiden. Deze hebben een positief effect op de stemming van mensen met dementie en dragen hierdoor bij aan hun kwaliteit van leven.

Doel

Met de snoezelbadkamer wilde BrabantZorg een bijdrage leveren aan ‘elke dag zo fijn mogelijk’ voor de cliënten van Compostella: ontspanning, geborgenheid en het wegnemen van angst en onrust. En indirect ook voor hun naasten en de medewerkers: zintuigen worden geactiveerd en dialoog en contact bevorderd.

Resultaat

Een plek waar je als bewoner in alle rust kunt genieten van warmte en welzijn in de grootste zin van het woord. Door de ontspanning die het warme water geeft en de sfeervolle verlichting kom je snel tot rust. Als kers op de taart is het geprojecteerde beeld op muur of plafond een prachtige afleiding. Van een boswandeling of een tocht door de sneeuw tot een prachtige rit in de trein door de bergen. Maar ook het laten zien van beelden van vlinders of een onderwaterwereld behoort tot de mogelijkheden.

Activiteitgegevens

Organisatie

BrabantZorg

Projectleider

Robin Kouwenberg

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO