'Silverfit 3D voor Topaz Overrhyn'

Silverfit 3D voor Topaz Overrhyn

Omschrijving

De medewerkers van de afdelingen fysiotherapie en activiteiten wilden een gevarieerd programma aanbieden aan de bewoners van Topaz Overrhyn. Een activiteiten-oefenprogramma, waardoor bepaalde vaardigheden in stand worden gehouden, de zintuigen worden geprikkeld en eentonigheid wordt voorkomen.

De Silverfit 3D is een mooi apparaat om bewoners op een leuke, interactieve manier te laten bewegen. Bewegen is belangrijk:

  • het heeft een positieve invloed op de cognitie van mensen met dementie en een remmende werking op het dementieproces;
  • het vermindert ‘probleemgedrag’;
  • bewoners blijven er fysiek sterker van;
  • en bovenal: bewegen is leuk!

Doel

Met de aanschaf van een Silverfit 3D wilde Topaz bereiken dat:

  • zo veel mogelijk bewoners van Overrhyn oefeningen kunnen doen passend bij hun fysieke en cognitieve vermogen;
  • de grenzen van de bewoners worden verlegd en hun zelfvertrouwen wordt vergroot.

Door dit apparaat kan een bewoner deels zelfstandig oefenen, zodat de therapeut/activiteitenbegeleider/vrijwilliger/familie ook gelijktijdig een andere bewoner kan laten bewegen. Hiermee zou het aantal beweegmomenten uitgebreid kunnen worden.

Resultaat

De bewoners van Topaz Overrhyn bewegen beter en met meer plezier dan voorheen. Er worden oefeningen gedaan die volledig zijn afgestemd op het fysieke en cognitieve vermogen van de cliënten. De grenzen van de bewoners worden hiermee verlegd en het zelfvertrouwen wordt ongemerkt een stukje groter.

Niet alleen heeft men meer plezier, maar doordat de oefeningen op de Silverfit 3D zo leuk zijn, doet men ook meer zijn best en is men echt gemotiveerd om een hogere score te halen. Onbewust langer bezig met therapie, betere resultaten en meer kleine geluksmomentjes, ondanks pijn en beperkingen. De Silverfit 3D is echt een uitkomst!

Activiteitgegevens

Organisatie

Topaz

Projectleider

Elsbeth Bokma - van den Berg

Telefoonnummer

088 - 921 19 03

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn
© 2024 FNO