'Scorlewald Kruidenwerkplaats'

Scorlewald Kruidenwerkplaats

Omschrijving

In de zomer van 2023 wordt een Kruidenwerkplaats gerealiseerd. Hier wordt zinvol en zinnenprikkelend werk geboden aan mensen met een meervoudige beperking. Mensen die een prikkelarme omgeving nodig hebben, maar juist ook een enorme behoefte hebben aan zintuiglijke prikkels.

Bij de Kruidenwerkplaats kunnen zij werken en tegelijk ontspannen, door de geuren en kleuren van de bloemen en kruiden, de vorm en textuur van de aarde, het geluid van de vogels en het water.

In de Kruidenwerkplaats worden kruiden geteeld en verwerkt tot verse en gedroogde voedingsproducten voor de lokale afzet. De glazen kas krijgt een goed geïsoleerde binnenruimte waar in de koude maanden behaaglijk gewerkt kan worden.

Mensen met een meervoudige beperking zullen met name de lichte werkzaamheden op tafelhoogte verrichten. Buurtbewoners en mensen in een reïntegratietraject worden betrokken als vrijwilligers voor het zwaardere (grond)werk. Met educatie, stages en workshops zal de Kruidenwerkplaats ook meerwaarde bieden aan schoolkinderen, studenten en andere geïnteresseerden.

Doel

Met de Kruidenwerkplaats wordt een gastvrije belevingstuin gecreëerd waar mensen met en zonder beperking samenkomen, samenwerken en van elkaar leren. Waar het bruist van het leven en waar mensen vooral beseffen dat ze zélf leven!

De werkplaats biedt dagelijks zinvol werk aan zeven à acht mensen met een meervoudige beperking. Omdat niet iedereen fulltime werkt, is het voor circa vijftien mensen een vaste werkplek.

Activiteitgegevens

Organisatie

Raphaelstichting

Projectleider

Ed Lucas

Telefoonnummer

06 - 425 299 52

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2023 FNO