'Rolstoelschommel voor bewoners van de Touwbaan'

Rolstoelschommel voor bewoners van de Touwbaan

Omschrijving

Op de Touwbaan in Sliedrecht wonen zeven mensen met een ernstige meervoudige beperking. Ze bevinden zich in de laatste fase van hun leven en zitten in een rolstoel. Gedurende de week volgen de bewoners een activiteitenprogramma. Dit programma is gericht op beleving, beweging en ontspanning. Er wordt gesnoezeld, naar muziek geluisterd en diverse spelletjes gespeeld met geur- en smaakbeleving. De aangeboden activiteiten zijn gericht op het in stand houden van de aanwezige vaardigheden.

De verzorgers die dagelijks met deze mensen werken waren van mening dat een rolstoelschommel in de tuin een grote bijdrage zou leveren aan het welbevinden van de bewoners. Schommelen voelt veilig en fijn aan en biedt fysieke en mentale voordelen.

Doel

Stichting ASVZ schafte een rolstoelschommel aan. Het beoogd resultaat hiervan was zorgen voor ontspanning en een toename van fysiek en mentaal welbevinden.

Resultaat

De rolstoelschommel is een absolute meerwaarde voor de bewoners van de Touwbaan. Uit de schommelbewegingen halen de bewoners rust en ontspanning. Je ziet de bewoners ook genieten. Daarnaast is het schommelen een activiteit die plaatsvindt in de buitenlucht. Dit stimuleert de aanmaak van vitamine D. De schommel helpt tegen slaapproblemen en om langer fit en gezond te blijven.

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting ASVZ

Projectleider

J van Schilt

Telefoonnummer

06 - 130 236 15

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO